Superbike

18 fős mezőny a WSBK 2019-es idényében – itt a nevezési lista

Szűk másfél hónappal a Phillip Island-i évadnyitó előtt közzétették az előzetes nevezési listát, amelyen 12 istálló összesen 18 versenyzője kapott helyet.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Vegyes érzések foghatják el az embert, ha rápillant a Superbike-vb előzetes 2019-es nevezési listájára. Egyfelől örömteli, hogy idén már öt gyári alakulat vesz részt a sorozatban, köszönhetően a BMW és a HRC növekvő támogatásának. A létszám viszont ennek ellenére sem nő, sőt: a péntek délután kiadott előzetes nevezési listán összesen 18 motoros szerepel – ez persze később még bővülhet, elsősorban a csak az európai fordulókat megcélzó csapatokkal vagy versenyzőkkel.
 
A lista egyébként semmilyen meglepetést nem tartalmaz: a 18 névből egyedül Leandro Mercado maradását nem jelentették be korábban teljesen hivatalosan az Orelac Racingnél. Amúgy pedig komoly átalakuláson ment keresztül a mezőny, hiszen csak a Pata Yamaha vág neki változatlan felállással a 2019-es évadnak. A világbajnok Kawasakihoz például érkezik Leon Haslam Jonathan Rea mellé, míg a fő kihívó Ducatinál Alvaro Bautista fog Chaz Davies oldalán versenyezni.
 
A privát alakulatoknál is láthatunk néhány érdekességet, Toprak Razgatlioglu révén ugyanis immár Turkish Puccetti Racing névre hallgat majd a kawasakis gárda. Privát ZX-10RR nyergében láthatjuk rajta és Mercadón kívül Jordi Torrest is, míg a Ducatinál Michael Ruben Rinaldi és Eugene Laverty indul szatellit színekben, a Yamaha esetén pedig egy teljesen új csapat érkezéséről is beszámolhatunk a GRT révén, akik Marco Melandrit és Sandro Cortesét küldik csatasorba.
 
A Supersport-világbajnokság és a Supersport 300-as vb szintén kiadott nevezési listáiról rövidesen külön cikkben számolunk be.
 
A Superbike-vb előzetes 2019-es nevezési listája (a kép kattintásra nagyítható!):

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások