TCR

A mezőny második felében a magyar csapatok a spái időmérőn

Nem lesz egyszerű dolguk a M1RA és a Zengő Motorsport versenyzőinek a TCR Európa-kupa belgiumi futamain, hiszen Luca Engstler a 16.,. Nagy Dániel pedig a 21. helyre kvalifikált a Hyundaijal, míg Tenke Tamás a 25. pozícióban zárt.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Már a pénteki szabadedzéseken látszott, hogy nem lesz könnyű dolga a M1RA-nak a TCR Europe spái fordulóján, s ezt akár szó szerint is érthetjük, hiszen míg a Hyundaiok a maximális 60 kilogrammos kompenzációs súlyt kapták a nyakukba erre a hétvégére is, addig a tízkilós Peugeot-t leszámítva az összes többi márka ballaszt nélkül futhat az ikonikus belga pályán.

A szombat délelőtti időmérőn ennek megfelelően nem is sikerült a legjobbak közé jutnia a magyar alakulat versenyzőnek: a kétszer is piros zászlóval megszakított Q1-ben Luca Engstler a 16., Nagy Dániel pedig a 21. pozícióba kvalifikálta magát. Ugyancsak nem sikerült a továbbjutás a Zengő Motorsport Cupráját vezető Tenke Tamásnak, aki a 25. helyről vághat majd neki a futamoknak.

A pole-t az audis Gilles Magnus szerezte meg márkatársát, Santiago Urrutiát megelőzve. A legjobb hyundaios a nyolcadik helyen záró Mat’o Homola volt, míg a fordított rajtrácsos elsőséget Davit Kajaija zsebelte be. Pórul járt viszont a bajnokságot vezető Josh Files, aki még az első etap végén balesetezett, így csak a 33. helyről kezdheti meg a versenyeket. Az első viadal ma délután 13:50-kor startol.

Fotó: M1RA

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások