Superbike

A Pedercini és a GRT Yamaha is bemutatta 2019-es festését

A hétvégén két Superbike-világbajnoki alakulat is lerántotta a leplet idei versenygépéről: mindkettejük esetében a kék a domináns szín, ám egyikük esetében ez komoly újítást jelent.

A múlt hétvégén rendezték meg a Motor Bike Expót Veronában, ahol két Superbike-világbajnoki istálló is leleplezte 2019-es dizájnját. Kezdjük a Team Pedercinivel, hiszen ott jelentős változáson esett át a festés az eddigiekhez képest, az új névadó szponzornak, a Global Service Solutionnak köszönhetően ugyanis fehér-kék színezésű lett a Kawasaki a korábban megszokott zöldhöz képest. Az új csapatmenedzserrel, Giordano Mozzival a szezonnak nekivágó alakulat a WSBK-s és a WSSP-s motorját is bemutatta Olaszországban: előbbin Jordi Torres, utóbbin pedig Ayrton Badovini igyekszik majd minél jobb eredményeket elérni.
A másik csapat a GRT Yamaha volt, amely prezentálta idei külsejét a Motor Bike Expón, az első Superbike-világbajnoki szezonjára készülő gárda esetén azonban már jóval kevésbé volt meglepő, hogy a Yamahákon megszokott kék lett a domináns szín. A két motoros, Marco Melandri és a Supersportból világbajnokként fellépő Sandro Cortese egyaránt jelen volt a bemutatón, néhány nap múlva pedig már Jerezben, az első 2019-es privát téli teszten viszik pályára a masináikat.

Fotók: Pedercini Racing; Marco Melandri Facebook


Hozzászólások