E-sport Egyéb

A virtuális Hungaroringen indul a WTCR e-sport-bajnoksága

Összesen hét fordulóból fog állni a Túraautó-világkupa online bajnoksága, az első állomást pedig éppen a mogyoródi pálya virtuális megfelelőjén rendezik majd.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nem újdonság, hogy a nemzetközi versenysorozatok e-sport-bajnokságot indítanak: többek között a Formula-1-ben is van online széria, amelynek indulói között ráadásul a magyar Bereznay Dánielt is megtaláljuk a Mercedes színeiben. A WTCR is elindult ezen az úton, ugyanis a RaceRoom PC-s szimulátorral összefogva ugyancsak szerveznek e-sport-bajnokságot, amely kapcsán kiderült néhány részlet a minap.
 
Összesen hét állomásból fog állni a „szezon”, az első ráadásul épp a Hungaroring lesz, de szerepel a naptárban még a Nordschleife, Zandvoort, a Slovakia Ring, Suzuka, Sanghaj és Makaó – azaz a kínai pályát leszámítva csupa olyan helyszín, ahova az igazi mezőny is ellátogat. Mindegyik pályán lesz úgynevezett „time attack”, amely során a gyorskörökre és a köridőkre lehet rámenni, de rendeznek multiplayer versenyeket is, amelyeket a WTCR Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján élőben fognak közvetíteni: a hungaroringi megmérettetésre augusztus utolsó vasárnapján kerül sor 19 órai kezdettel.
 
A résztvevők az összes teljes szezonos autó közül választhatnak majd, ráadásul a hírek szerint néhány WTCR-es pilóta is el fog indulni, többek között a bajnoki címre esélyes Yann Ehrlacher is, aki jó kezdeményezésnek tartja az e-sport-bajnokságot. Akit részletesen is érdekelnek az időpontokkal és a „helyszínekkel” kapcsolatos részletek, IDE KATTINTVA tájékozódhat róluk.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások