MotoGP

Agostini: „Valentino már nem tudja tartani a lépést az ellenfelekkel”

Az évek telnek, s ez még a „Doktorra” is igaz – állítja a tizenötszörös világbajnok olasz. Maga a yamahás viszont úgy érzi, nem foghatja az életkorára az utóbbi hetekben látott küszködését.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Valentino Rossi februárban töltötte be a 40. életévét, s jelenleg 24. szezonját teljesíti a gyorsaságimotoros-világbajnokságon. Bár a szezont még dobogós helyekkel indította, sőt Austinban Marc Marquez kiesése után a győzelemre is esélye nyílt, az utóbbi versenyeken karrierje egyik legpocsékabb időszakát éli meg: Mugello és Assen között zsinórban háromszor nullázott – igaz, Barcelonában önhibáján kívül –, de a Sachsenringen is csupán nyolcadik lett. Mindeközben ráadásul két másik yamahás, a csapattárs Maverick Vinales és az újonc Fabio Quartararo valósággal szárnyal, előbbi nyerni is tudott, s immár az összetettben is az olasz elé ugrott.

A 15-szörös világbajnok legenda, Giacomo Agostini úgy érzi: eljött az idő, amikor már Rossi sem képes ellensúlyozni az életkorát. „Valentino megteszi, ami tőle telik, de már nem tudja tartani a lépést, és ez problémákat okoz neki. Vale rengeteg munkát tesz bele, de múlnak az évek – mindenki számára. Igaz volt ez Maradonára, Muhammad Alira és Eddy Merckxre is… Ahogy rám is, különben még mindig versenyeznék ma is” – idézi Agostini még a Német Nagydíj előtt tett nyilatkozatát a Motorsport.com. „Telnek az évek, s egy ponton erre magad is rájössz. Mindannyian szeretnénk, hogy újra ott legyen az élen, hogy mindig ő legyen az első, de szerintem mindenki számára világos, hogy az ellenfelek erősebbek. Valentino továbbra is jól érzi magát, ő ebben a világban szeret élni, s még ha negyedik-ötödik lesz, akkor is élvezi a versenyzést” – fogalmazott az olasz, hozzátéve: hogy ha valaki, akkor a „Doktor” ebből a nehéz helyzetből is felállhat még.

Maga Rossi ugyanakkor úgy érzi, nem a kora tehető felelőssé a mostani küszködéséért, hiszen nem sok a különbség a 40 és a 38 év között, amikor még futamot nyert Hollandiában. „Tény, hogy öreg vagyok, ez egyértelmű, de a probléma az, hogy már tavaly is az voltam. Sőt, már öt évvel ezelőtt is idős voltam. De hogy őszinte legyek, nem úgy érzem úgy, hogy feladnám, nem koncentrálnék vagy ne motiváltan érkeznék meg a versenyhétvégékre. Szóval nem tudom az okát, de idén húsz másodperccel lassabb voltam a tavalyi önmagamnál. Ha ezt megértjük, visszazárkózhatunk, de nehéz a helyzet, mert arra számítottam a tavalyiak alapján, hogy erős leszek ezen a pályán, és mégsem voltam az, s ugyanez történt Assenben is” – vélekedett a yamahás.

Fotó: Yamaha Racing


Hozzászólások