F1

Albon szürreálisnak nevezte az előléptetését

A nyári szünetet követő Belga Nagydíjtól kezdődően a thai-brit pilóta lesz Max Verstappen csapattársa a Red Bullnál: az idén debütáló F1-es nem győzött hálálkodni eddigi és új csapatának.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Mi is beszámoltunk róla, hogy hétfőn a Red Bull bejelentette, hogy már a nyári szünet utáni első fordulótól kezdődően lecseréli az alulteljesítő Pierre Gaslyt a Toro Rossóban idén bemutatkozó Alexander Albonra. A fiatal pilóta így mindössze tizenkét Formula-1-es nagydíj után ülhet be az egyik nagycsapat autójába, de a thai-brit versenyző útjának korábbi szakaszai is tartogattak hasonló fordulatokat.

Kezdjük azzal, hogy Albont hét évvel ezelőtt a Red Bull egyszer már kirakta a juniorprogramjából, mert nem teljesített meggyőzően. Albon aztán folyamatosan lépdelt előre a formulaautós ranglétrán: 2016-ban második lett a GP3-ban, tavaly pedig a Formula-2-ben még a Mercedes és a McLaren két protezsáltjával, George Russell-lel és Lando Norrisszal is felvette a versenyt.

Ez utóbbi produkció felkeltette a Red Bull figyelmét is, s mivel eleve hiányt szenvedtek tehetséges fiatalokból házon belül, visszafogadták őt, s végül meg is kapta a Toro Rosso egyik ülését – úgy, hogy eredetileg a Nissan Formula-E-s projektjében szerepelt volna. Az eddigi futamokon ötször is pontot szerzett, s bár összetettben elmarad Danyiil Kvjattal, ez nagyrészt az orosz meglepetésszerű hockenheimi dobogójának köszönhetően. Albon a közösségi médiában reagált a minapi előléptetésre:

„Szürreális, hogy megkaptam ezt az óriási lehetőséget a Red Bull Racingtől! Nem tudom eléggé megköszönni, hogy hisznek bennem és mindezt lehetővé teszik. Ez egy nagy ugrás a mély vízbe, de már felvettem a fürdőnadrágomat! Köszönet a Toro Rossónál dolgozó srácoknak, különösen Franz Tost csapatfőnöknek, aki megadta a lehetőséget, hogy bemutatkozzak az F1-ben, és végig támogatott az első évemben. Mostantól az első, spái futamomra koncentrálok a csapattal.”

Fotó: Red Bull Content Pool


Hozzászólások