Moto2

Alex Marquez duplázott pénteken, Bagnaia Oliveira előtt

Mindkét szabadedzésen a Marc VDS spanyolja bizonyult a leggyorsabbnak Malajziában, míg a két vb-esélyes közül egyértelműen a Sky VR46 olasz motorosa kezdett jobban az idény utolsó előtti helyszínén.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A Moto2-esek első edzésének elején is még nedves volt az aszfalt Sepangban, amely azonban náluk már gyorsan felszáradt, így feltehették a versenyzők a slick gumikat. A fináléban Alex Marquez érte el a legjobb köridőt, letaszítva az élről Mattia Pasinit, míg mögöttük az a Francesco Bagnaia lett a harmadik, aki akár már a vasárnapi futamon bebiztosíthatja világbajnoki címét – ha azt vesszük figyelembe, hogy kihívója, a 36 pontos hátrányban lévő Miguel Oliveira mindössze egy 11. hellyel nyitotta a Malajziai Nagydíj hétvégéjét.
 
A második tréning is hasonlóan lassan indult a szemerkélő eső miatt, de aztán félidőben megélénkült a pálya és egyúttal gyorsultak is a motorosok. Sokáig Pasini nevét olvashattuk az első helyen, a fináléban azonban többen is lenyomták az olaszt, így végül újfent Marquez zárt az élen, három századdal megelőzve Fabio Quartararót. Luca Marini lett a harmadik, épp saját csapattársát, Bagnaiát hátrébb szorítva egy pozícióval, a Sky Racing VR46 vb-aspiránsa azonban így sem lehet elégedetlen, hiszen Oliveira a hetedik helyen végzett.
 
A két pénteki szabadedzés összesített végeredménye:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások