Moto3

Arbolino volt a leggyorsabb a trükkös első napon

Délelőtt nedves-száradó pálya fogadta a Moto3-asokat Sepangban, délután pedig ismét megérkezett az eső, így távolról sem tudtak zavartalanul gyakorolni a legkisebb géposztály szereplői.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nem volt kegyes az időjárás a Malajziai Nagydíj pénteki napján a Moto3-as mezőnyhöz, amely nem is teljes a hétvégén, ugyanis sem Gabriel Rodrigo, sem Jaume Masia nem kapott indulási engedélyt az orvosoktól korábbi balesetük miatt. Az első negyvenperces tréning a korábbi esőzések miatt nedves pályán zajlott, amelyhez Nakarin Atiratphuvapat alkalmazkodott a legjobban, míg mögötte Aron Canet és a vb-esélyes Marco Bezzecchi zárt. Az éllovas Jorge Martin 16. hellyel kezdett, szintén esélyes csapattársa, Fabio di Giannantonio pedig 23. volt.
 
Az első edzés krónikájához tartozott még Makar Yurchenko nagy bukása is az 1-es kanyarban, így a szabadkártyás kazah a második gyakorláson már nem is gurult pályára. Ugyanakkor a többi motoros sem tudott zavartalanul körözni, mert bár ezúttal már száraz aszfalt fogadta őket, a tréning második felében újra megérkezett az eső. Éppen ezért az eredmények már nem is változtak az utolsó negyed órában, így az addig vezető Tony Arbolino zárta az élen az első napot John McPhee és Canet előtt, míg az összetettben élen álló trióból Martin a negyedik, Bezzecchi a nyolcadik, Di Giannantonio pedig a tizenharmadik pozíciót szerezte meg.
 
A két pénteki szabadedzés összesített végeredménye:

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások