WTCR

Az Alfa Romeo is megszerezte első pole-ját, Michelisz a 7.

A Peugeot után a másik pluszsúly nélkül versenyző márka is rajtelsőséget szerzett Suzukában, megelőzve a vk-éllovas Tarquinit és az első időmérőt megnyerő Comte-ot. Michelisz a hetedik helyen, a zengősök a mezőny legvégén.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A szokásostól eltérő módon már pénteken megrendezték Suzukában a WTCR második időmérőjét, amely a vasárnapi futamok rajtsorrendjét volt hivatott eldönteni. A húszperces Q1-ben – amelyet piros zászlóval intettek le 27 ezredmásodperccel a vége előtt, miután a sikán bejáratánál található gumibálát – Gabriele Tarquini volt a leggyorsabb Kevin Ceccon és Yann Ehrlacher előtt, míg Michelisz Norbert a kilencedik helyen lépett tovább. A Zengő Motorsport pilótái, Nagy Norbert és Szabó Zsolt az utolsó két helyen, a 24. és 25. pozíciókban végeztek. Kiesett viszont a bajnoki címért harcoló Thed Björk is és Jean-Karl Vernay is, míg a visszatérő Tiago Monteiro ezúttal 16. lett.
 
A Q2 rögtön egy ütközéssel indult: Yvan Muller és Esteban Guerrieri ért össze a visszafordító előtt, amelynek eredményeként az argentin megforgott, a francia autója pedig enyhén megsérült. Az élen mindeközben Ceccon végzett, mellette Aurélien Comte, Tarquini, Ehrlacher és Mehdi Bennani jutott még tovább. Michelisz a hetedik helyen végzett, azaz a negyedik és a hetedik kockából startolhat majd vasárnap, míg a fordított rajtrácsos pole-t Pepe Oriola zsebelte be.
 
A Q3-ban aztán Ceccon nagyon elvert mindenkit, így a Peugeot-hoz hasonlóan ballasztsúly nélkül versenyző Alfa Romeo is megszerezte első pole-ját a WTCR-ben, megelőzve Tarquinit, aki ezzel négy ponttal növelte előnyét a tabellán, valamint a körébe belehibázó Comte-ot. Folytatás szombaton 7:05-kor az első futammal, amelynek a korábbi időmérőn kialakult sorrendben vág majd neki a mezőny.
 
A 2. időmérő összesített végeredménye:
 
Fotó: WTCR Media


Hozzászólások