Egyéb motorsport

Az Alpok-Adria keretein belül élhet tovább a Superstock 1000-es Eb

Bár a Dorna egy hónapja bejelentette, hogy a széria jövőre már nem képezi majd részét a Superbike-vb betétprogramjának, de úgy tűnik, egy másik sorozat felkarolja a kategóriát.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Mi is beszámoltunk róla szeptember végén, hogy a Dorna és a FIM Europe úgy döntött, jövőre már nem lesz része a Superbike-világbajnokság programjának a Superstock 1000-es Európa-bajnokság. A FIM Europe szerdai közleménye alapján azonban úgy tűnik, mégsem teljesen szűnik meg a széria: a terv úgy szól, hogy már 2019-ben elindítják az új Superstock 1000-es Európa-kupát – amely tehát az Eb-rangot elveszíti ugyan, de így is Európa-kupaként funkcionál majd –, méghozzá a szintén népszerű Alpok-Adria Bajnokság keretein belül.
 
A lépés nem lenne teljesen példa nélküli, hiszen a nemrég életre hívott Supersport 300-as géposztály számára is rendeznek már Európa-kupát az Alpok-Adriával közös versenyhétvégéken. Ezzel a mostani bejelentéssel egyébként a Dorna célja is megvalósulna, hiszen egy hónapja csak az STK1000-es Eb megszűnését jelentették be, a kategória nemzeti és nemzetközi szinten továbbra is megmaradna – ennek lesz alighanem a legrangosabb sorozata az Európa-kupa.
 
A széria amúgy hat fordulóból állna, s mindegyik helyszínen lenne egy szombati és egy vasárnapi futam. Örömteli hír a magyar rajongók számára, hogy a Pannónia-ring is helyet kap a versenynaptárban – olyan pályák mellett, mint a Slovakia Ring, Oschersleben, Grobnik és Most, de a legnívósabb helyszín kétségkívül Assen lesz – sőt információink szerint a Hungaroring is érdeklődik egy forduló rendezése iránt. Íme, a Superstock 1000-es és Supersport 300-as Európa-kupa előzetes 2019-es menetrendje az Alpok-Adriával közösen:
 
Április 26-28.: Slovakia Ring, Szlovákia
Május 31-Június 2.: Assen, Hollandia
Június 28-30.: Pannónia-ring, Magyarország
Július 19-21.: Oschersleben, Németország
Augusztus 23-25.: Grobnik, Horvátország
Szeptember 20-22.: Most, Csehország

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások