Egyéb autósport

A Team Nordic nyerte a Nemzetek Kupáját

A kilencszeres Le Mans-i győztes Tom Kristensen és a kétszeres FIA Ralikrossz világbajnok Johan Kristofferson viszonylag simán győzte le a teljes mezőnyt, egyedül Mick Schumacher tudta feltartóztatni a skandináv versenyzőket a Mexikóban megrendezett versenyen.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Érdekesen kezdődtek a Nemzetek Kupájának küzdelmei Mexikóban, hiszen a címvédő német csapat ugyan erősen kezdett, ám a szintén erősnek tűnő franciák nagyon szenvedtek már az első pontok megszerzéséért is.  Végül a német és a „sima” mexikói csapat jutott tovább. Előbbinél Sebastian Vettel és Mick Schumacher, utóbbinál Esteban Gutierrez és a 2018-as Indy Lights bajnok Patricio O’Ward vezette az autókat, míg a francia és a Team Infinitum Mexico csapat versenyzőinek be kellett érniük azzal, hogy holnap egyéniben szerepelhetnek tovább.

A B csoportban nem történt nagy meglepetés, hiszen a Lucas Di Grassiból és Helio Castronevesből álló brazil csapat jutott tovább, ám az kiemelendő, hogy az e-sportos csapat viszonylag erősen szerepelt és a második helyen zárta a csoportot. A legerősebbnek ígérkező C csoportból végül a Tom Kristensen- Johan Kristofferson északi (skandináv) duó jutott tovább a középdöntőkbe.

A következő körben a Németország-Brazília összecsapást simán megnyerte a Vettel-Schumacher páros, így a németek ekkor már csak az északi és a mexikó csapat küzdelmének végeredményére vártak. Ezt a csatát előbbiek nyerték, így német-északi volt a döntő párosítása.

A döntő első körében Vettel két tizedmásodperccel múlta felül Kristensent, ám a második körben visszavágott a kilencszeres Le Mans-i győztes, ráadásul a harmadik körben is legyőzte Vettelt, így komoly előnyhöz jutott a skandináv csapat. A másik párosításnál azonban nem kis meglepetésre Mick Schumacher bizonyult gyorsabbnak, hiszen kétszer is legyőzte Kristoffersont. Az utolsó körben azonban Kristensen ellenállhatatlannak bizonyult és legyőzte a mai nap folyamán hivatalos is a Ferrari juniorprogramjába belépő németet.

Fotó: RoC Media
 


Hozzászólások