Superbike

Az új Honda debütálásával ébred téli álmából a WSBK

Szerdán Jerezben megkezdődik a Superbike-vb első idei tesztje, amelyen szinte az egész mezőny részt vesz, de a legfőbb érdekesség egyértelműen az, hogy először láthatjuk élesben az új CBR1000RR-R-t.
Ma végre véget ér a téli pihenő a Superbike-világbajnokságon, Jerezben ugyanis kezdetét veszi az első kétnapos teszt, amelyet néhány nap múlva egy újabb követ majd Portimaóban. A mezőny elég nagy létszámban képviselteti magát a spanyol pályán, az öt gyári csapat például kivétel nélkül ott lesz (ez Portugáliáról már nem lesz elmondható, mivel azt a címvédő Kawasaki ki fogja hagyni).
 
A legfőbb érdekességet minden bizonnyal a Honda új gyári csapatának és főként új motorjának debütálása jelenti majd: az eddig zárt kapuk mögött fejlesztett és tesztelt új CBR1000RR-R-t először láthatjuk élesben összecsapni a mezőny többi versenygépével, méghozzá Alvaro Bautista és Leon Haslam kezei között.
 
De természetesen nemcsak rájuk lesz érdemes figyelni, hiszen a Kawasaki is komoly erőbedobással fog dolgozni a portimaói teszt kihagyása okán, a Pata Yamaha szeretné folytatni az őszi biztató formáját, a hozzájuk hasonlóan félig megújult felállással kezdő Ducatinál és BMW-nél úgyszintén. A privát istállók közül a Barni Racingről érdemes egy szót szólni, hiszen ott Leon Camier helyett egyelőre Sandro Cortesét látjuk majd.
 
Lesz néhány Supersport-világbajnoki gárda is akcióban Jerezben: a nagyobb nevek közül Randy Krummenacher, Jules Cluzel és Andrea Locatelli is részt vesz a kétnapos gyakorláson. Magyar szempontból az Oxxo Hungary Yamaha Team Toth lesz jelen, egyelőre azonban csak Loris Cresson révén – legalábbis a WorldSBK.com tájékoztatása szerint. A két tesztnap helyi idő szerint 11-től 18 óráig tart majd.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások