Superbike

Az utolsó esély: jön a Phillip Island-i teszt

A hagyományoknak megfelelően a szezonnyitó hetének elején kétnapos kollektív teszten vesz részt az ausztrál pályán a Superbike- és Supersport-világbajnokság teljes mezőnye.
Novemberben, valamint a téli teszttilalmat követően január második felében már gyakorolt Európa különböző pályáin – mindenekelőtt Jerezben és Portimaóban – a Superbike-világbajnokság csapatainak egy része, ám hagyományosan a Phillip Island-i évadnyitót megelőző napokban tartandó kétnapos kollektív teszt az első alkalom, hogy először együtt láthatjuk a teljes mezőnyt. Idén sem lesz ez másként, mert bár az ötből négy gyári alakulat, valamint számos privát istálló is részt vett az említett teszteken, az Althea Moriwaki Honda például egyik európai gyakorláson sem tűnt fel (a hírek szerint Thaiföldön, zárt kapuk mögött köröztek), Ausztráliában viszont végre kiderül az is, ők hogyan állnak a többiekhez képest.
 
A Superbike-ban 18 főből áll majd a mezőny, de nemcsak ők, hanem a Supersport-világbajnokság indulói is ott lesznek hétfőtől Phillip Islanden (a Supersport 300-asok csak az európai helyszínekre és a katari évadzáróra kísérik el a többi kategóriát). Ez azt jelenti, hogy a magyar szereplők is pályára gurulnak majd: egyfelől a PTR Hondát erősítő Sebestyén Péterért, másfelől pedig a MotoGP-t is megjárt Hector Barberát indító Team Tothért szoríthatunk majd, akivel bő egy évtizede már értek el közösen sikereket még a 250 köbcentisek között. A teszt menetrendje a szokásos lesz: mindkét nap kétszer kétórás – a WSSP esetén 1 óra 50 perces – etapból áll majd a gyakorlás (az egyszerűség kedvéért az egy naphoz tartozó eseményeket az itthoni idő szerinti előző napi kezdés ellenére is egy helyre soroltuk).
 
A Phillip Island-i teszt időrendje:
 
Hétfő (február 18.)
23:10 - 01:00 Supersport
01:10 - 03:10 Superbike
03:40 - 05:30 Supersport
05:40 - 07:40 Superbike
   
Kedd (február 19.)
23:10 - 01:10 Superbike
01:20 - 03:10 Supersport
03:40 - 05:40 Superbike
05:50 - 07:40 Supersport

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások