Moto2

Bagnaia: „Képtelenség ezt leírni”

Csak kereste a szavakat a vb-cím bebiztosítása után a Sky Racing VR46 motorosa, aki az ünneplés közepette sem felejtette kiemelni fő ellenfele, Miguel Oliveira kiegyensúlyozottságát.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Francesco Bagnaia 36 pontos előnye tudatában úgy érkezett meg Sepangba, hogy tudta: egy dobogó mindenképp elég ahhoz, hogy már Valencia előtt megszerezze a Moto2-es világbajnoki címet. Ez össze is jött, hiszen hiába végzett előtte riválisa, Miguel Oliveira, harmadik helyének köszönhetően behúzta az összetett elsőséget a fiatal olasz. Valentino Rossi akadémiájának tanítványa alig találta a szavakat a verseny utáni interjúja során:

„Képtelenség ezt leírni, mert túlságosan is nagy dolog ez” – nyilatkozta a MotoGP.com kameráinak. „Nagyon boldog vagyok, remek szezont futottunk. De nehéz is volt, mert Miguel rendkívül kiegyensúlyozott volt idén. Hihetetlen érzés volt ma megnyerni, köszönettel tartozom a csapatomnak, az Akamédiának, Carlónak, az edzőmnek is, a családomnak, a gyönyörű barátnőmnek és mindenkinek, mert mi vagyunk a világbajnokok.”
„Nehéz futam volt a mai, túlságosan nagy volt a forróság, emiatt szenvedtem kissé a hátsó tapadással. Próbáltam nem pozíciót veszíteni és felvenni Luca és Miguel tempóját, hogy az élbolyban maradjak. Tudtam, hogy ma elérhető a dobogó, de azt is, hogy kemény lesz. Ismét köszönetet kell mondanom, mivel ma a motorom is jobb volt, mint előző nap. Ez annyira nagy dolog, nem tudok többet mondani.”


Bagnaia Oliveira szezonjával is összehasonlította a sajátját: nem győzte dicsérni a KTM-es portugált, de arra is rámutatott, hogy összességében ő és a Sky Racing VR46 nyújtotta a jobb teljesítményt. „Nagyon versenyképes szezon volt. Nyolc győzelem egy idény során már elég sok, és még egy futamunk hátra van. De hihetetlen, milyen konstans volt idén Miguel, de mi nyertünk több futamot és mi vagyunk a világbajnokok… Tényleg nem tudok többet mondani…” – mondta a jövőre már a MotoGP-ben szereplő olasz, aki olyan futammal szeretne búcsúzni a kategóriától, „amelyet megérdemlünk, így szeretnék köszönetet mondani a csapatnak”.

Fotó: Sky Racing VR46


Hozzászólások