Moto2

Baldassarri nyitotta az élen a Triumph-érát, Martin lábát törte

A Pons HP40 olasz motorosa volt a leggyorsabb a Moto2-esek első jerezi tesztnapján, ideje ráadásul csak néhány tizeddel maradt el a körrekordtól. Mindeközben a Moto3-as világbajnok nagy bukást produkált debütálása alkalmával.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Nemcsak a MotoE mezőnye számára volt történelmi a pénteki nap, hanem a Moto2 szempontjából is, hiszen a versenyzők először próbálhatták ki hivatalos teszten a Hondát kilenc év után leváltó Triumph 765 köbcentis blokkjait. A nedves pályán induló, négy etapból álló nap végére folyamatosan gyorsultak a motorosok, sőt a végül a tabella első helyét megcsípő Lorenzo Baldassarri 1:42,203-as legjobbja nem sokkal maradt el az előző érában éppen általa felállított 1:41,890-es körrekordtól. A Pons HP40 olasz motorosa mögött honfitársa, Luca Marini végzett a második helyen, megelőzve a Gresinihez visszatérő Sam Lowest és Baldassarri csapattársát, Augusto Fernandezt. Az újoncok közül az immár #11-es rajtszámot viselő Nicolo Bulega szerepelt a legjobban a maga hetedik helyével. A Moto3-ból világbajnokként fellépő Jorge Martin számára viszont borzalmasan sikerült a bemutatkozás a középső géposztályban: délután nagyot bukott, a baleset során pedig eltörte a bal felkarcsontját és a jobb lábát – ezzel a KTM-es spanyol kidőlt a hátralévő két napra. Ami a többi debütánst illeti: Fabio di Giannantonio 18., Enea Bastianini 19. hellyel indított, míg a BSB-ből érkező Jake Dixon 25. pozícióban zárt, épp csak megelőzve Marco Bezzecchit. A MotoGP-ből visszatérő Thomas Lüthi 12. lett a Dynavolt Inctact GP színeiben.

A pénteki tesztnap végeredménye (kattintásra nagyítható!):

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások