Superbike

Bautista: „Ilyen csapattárs mellett nincs szükségem ellenségre”

Ezt persze némileg viccesen jegyezte meg a ducatis spanyol, aki szerint Chaz Davies rossz íven érkezett az első kanyarba szombaton, és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem esett el miatta.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Alvaro Bautista a hatodik, Chaz Davies pedig a tizenkettedik helyről vághatott neki az első portimaói versenynek, az első kanyarba mégis gyakorlatilag egymás mellett érkeztek meg. A két ducatis kis híján ütközött is, a spanyol pedig hátraesett, miután el kellett kerülnie a kontaktot a mellette érkező Alex Lowesszel. Bár Bautista visszazárkózott a negyedik pozícióba, azért nem volt teljesen boldog csapattársa manővere miatt:

„Nos, ami történt… ilyen csapattárs mellett nincs szükségem ellenségre” – mondta mosolyogva Bautista, akit a Motorsport.com idéz. „A rajtnál a kanyar belső ívén voltam, Chaz pedig még jobban belül érkezett, ezért hozzám ért, és szerencsés voltam, hogy nem koccantam Lowesszel, mivel együtt buktunk volna akkor. Szóval nagyon szerencsés voltam akkor.”

A Jonathan Rea-vel szemben immár 93 pontos hátrányban lévő spanyol hozzátette: „Két sorral mögülem indult, jól rajtolt, de az első kanyarba úgy érkezett meg, mint semelyik másik versenyző. Többé-kevésbé az optimális belső íven haladtam, beljebb, mint a hagyományos ideális ív, mivel azon a többiek haladtak, így azt nem tudtam használni. Ő még beljebb érkezett, és ha nem állítok bele motorba, elesünk. Szóval szerintem kissé a rossz íven haladt.”

A futamot a második helyen záró Davies a maga részéről így értékelte a start után történteket: „Nem éreztem kontaktot. Agresszíven és mélyen mentem be a kanyarba, de meg tudtam állni, nem golyóztam volna ki senkit. Eltökélt voltam, mert tudtam, hogy ez kell ahhoz, hogy jó versenyt fussak. Sajnos fel kellett ülnie miattam, de aztán nem tudom, mi történt. Szerintem kicsit sokkolta a dolog, amiért annyira eltökélten érkeztem a belső íven. Sajnálom őt, de ilyen a versenyzés, azt hiszem.”

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások