Superbike

Bautistát nem a pénz motiválta, Rea nem érti

Sokakat megdöbbentett, hogy a spanyol motoros nem hosszabbított a Ducatival, köztük a négyszeres világbajnok kawasakist is, ám azt tagadja a ducatis, hogy a pénz miatt váltana csapatot.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

A Ducati nemrég hivatalosan is bejelentette, hogy a szezon végén elválnak az útjaik a Superbike-világbajnoki kalandját remekül kezdő, de mostanra 81 pontos hátrányba kerülő Alvaro Bautistával, s jövőre már Scott Redding versenyez majd a helyén. Bár az még hivatalosan nem derült ki, hogy a spanyol hol folytatja, de szinte biztosan a Honda lesz a befutó: azt maga Bautista is elismerte korábban, hogy tárgyalt a 2020-ban várhatóan teljesen új versenygéppel érkező japánokkal.

Mivel a Ducati jelenleg sokkal erősebb a Hondánál a WSBK-ban, joggal merülhet fel a kérdés, miért döntött a váltás mellett a motoros. Paolo Ciabatti, a bolognaiak sportigazgató arra utalt, hogy az anyagiak állhatnak az átigazolás hátterében, Bautista ezt azonban tagadta: „Nem, ez nem igaz. Találnod kell valamit, ami motivál, és tény, hogy a ducatis projekt is motivál engem. Ugyanakkor az is remek lehetőséget jelent a jövőmre nézve, ahol a következő szezonban fogok versenyezni” – idézi szavait a Motorsport.com szakoldal.

Mindenesetre vannak páran, akik nem értik Bautista lépését: közéjük tartozik a nagy rivális Jonathan Rea is. „Nagyon furcsa döntés ez mindkét fél részéről. Nem igazán értem. Újoncként érkezett a Superbike-világbajnoki mezőnybe, megnyert zsinórban tizenegy futamot, aztán pedig úgy dönt, hogy elhagyja a csapatát, ez roppant furcsa. Nyilvánvalóan nem sikerült megállapodniuk” – mondta az ötödik vb-címe felé menetelő kawasakis.

Amikor Bautistát szembesítették Rea nyilatkozatával, a spanyol így reagált: „Nos, olykor döntéseket kell hozni az életünkben. Tavaly ugyanez volt a helyzet, amikor úgy döntöttem, átjövök a MotoGP-ből ebbe a bajnokságba, ahol korábban nem versenyeztem. Szeretem a kihívásokat. Nem hoztam őrült döntést a jövő évre, de majd elmagyarázom, amikor hivatalos lesz” – fogalmazott Bautista, aki saját elmondása szerint már aláírt új csapatával, s reményei szerint a szeptember végi magny-cours-i futamhétvége előtt meg is történhet a bejelentés.

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások