WTCR

Bejelentette pilótáit a PWR Racing, teljessé vált a WTCR mezőnye

A TCR Európa-kupa tavalyi győztese, Mikel Azcona, valamint a csapatban résztulajdonos Daniel Haglöf vezetheti majd az újonc istálló Cupráit – ezzel 26 fős mezőny gyűlt össze, amelyből így hosszú évek után először fog hiányozni a Zengő Motorsport.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Azt már korábban bejelentették, hogy az Audikat is indító Comtoyou Racing mellett – akik Tom Coronelt és Aurélien Panist küldik csatasorba – az eddig az STCC-ben vitézkedő PWR Racing lesz idén a Cupra másik partnercsapata a Túraautó-világkupán. Pénteken pedig a pilóták neveiről is lehullt a lepel: ahogy azt pletykálták, az egyik autót a TCR Európa-kupa 2018-as bajnoka, Mikel Azcona fogja vezetni, akit a Cupra mindenképp a WTCR-ben akart látni, míg a másikba az STCC-ben tavaly a bajnoki címért küzdő, a PWR-nél amúgy társtulajdonos, 40 éves Daniel Haglöf ülhet be.
 
„Rendkívül boldog és büszke vagyok, hogy csatlakozhatok a PWR-hez és a Cupra Racinghez a WTCR-ben. Izgalmas szezonnak nézünk elébe, tele rengeteg kihívással. Már várom az előttem álló kemény munkát, hogy versenyképes lehessek ebben a bajnokokkal tűzdelt mezőnyben. Szeretnék köszönetet mondani a PWR-nek és a Cuprának, hogy bíznak bennem versenyzőként” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán a TouringCarTimes.com hasábjain Azcona, míg Haglöf a következőket mondta el:
 
„Már nagyon várom, hogy újra nemzetközi színtéren versenyezhessek, és izgatott vagyok, hogy a kategória legjobb ellen harcolhatok. Az, hogy mindezt azzal a csapattal tehetem meg, amelyet Poker Wallenberggel együtt építettünk fel, óriási eredmény. A csapattársam, Mikel egy igen ígéretes pilóta, aki tökéletesen passzol a PWR ambícióihoz, miszerint segítünk a fiatal tehetségnek a karrierjükben. Úgy vélem, nagyszerű show-t fogunk produkálni és remek eredményeket fogunk elérni.”
 
Azcona és Haglöf bejelentésével 26 fősre növekedett a mezőny, s a WTCR hivatalos Facebook-oldalán közzétett rövid bejegyzés úgy fogalmaz, hogy ezzel teljessé vált a full szezont teljesítő indulók listája. Ez pedig azt is jelenti, hogy bár új gyártóként érkezik a Lynk & Co, mégis csak hét márkával találkozhatunk idén is a rajtrácson, a Peugeot ugyanis nem fog részt venni a sorozatban, miután csökkentették a 308 TCR modell projektjének támogatását.
 
Magyar szempontból pedig ennél is fontosabb, hogy a Peugeot-kat indító DG Sport Competition, valamint a Cupra tavalyi másik partneréhez, a Campos Racinghez hasonlóan a Zengő Motorsport is távozik a WTCR-ből: Zengő Zoltán alakulata közel egy évtized után nem lesz ott a túraautózás legmagasabb nemzetközi sorozatában – igaz, a hungaroringi fordulón még elképzelhető, hogy szabadkártyásként találkozhatunk velük. A zengősök pontos jövőbeni tervei egyelőre nem ismertek, de nem kizárt, hogy akár a M1RA-hoz hasonlóan a TCR Europe-ban szerepeljenek 2019-ben.
 
A WTCR 2019-es mezőnye jelen állás szerint:
Hyundai: Gabriele Tarquini, Michelisz Norbert, Augusto Farfus, Nicky Catsburg
Lynk & Co: Yvan Muller, Thed Björk, Andy Priaulx, Yann Ehrlacher
All-Inkl.com Münnich Motorsport Honda: Esteban Guerrieri, Nestor Girolami
KCMG Honda: Tiago Monteiro, Tassi Attila
SLR Volkswagen: Rob Huff, Mehdi Bennani, Johann Kristoffersson, Benjamin Leuchter
Leopard Racing Audi: Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden
Comtoyou Audi: Frederic Vervisch, Niels Langeveld
Comtoyou Cupra: Aurélien Panis, Tom Coronel
PWR Racing Cupra: Mikel Azcona, Daniel Haglöf
Team Mulsanne Alfa Romeo: Kevin Ceccon, Ma Qing-Hua
 
Fotó: WTCR Media


Hozzászólások