WTCR

Bejelentette WTCR-es pilótáit az Audi

Három pilóta maradt, egy újonc érkezik a négykarikás márkához: a TCR Germany sorozatban élmenőnek számító Niels Langeveld csatlakozik a Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden, Frederic Vervisch trióhoz.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Azt már eddig is tudtuk, hogy idén is lesznek Audik a Túraautó-világkupa mezőnyében, s azt is tudtuk, hogy a tavalyi hatnál kevesebb, hiszen az új szabályok legfeljebb négy autót engedélyeznek márkánként. Bár hivatalos bejelentés nem történt korábban, azt is biztosra lehetett venni, hogy a Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden páros maradni fog, s ezt most meg is erősítették, ahogy azt is, hogy a Lukoil mint szponzor távozoásával immár Leopard Racing Team Audi Sport névre fog hallgatni a TCR-bajnok franciát és többszörös BTCC-győztes britet a soraiban tudó alakulat.
 
A Comtoyou esett áldozatául a létszámcsökkentésnek, hiszen a 2018-as négy helyett csak két autóval fognak rajthoz állni. Viszont mint az a mai közleményből kiderült, tavalyi versenyzőik közül csak Frederic Vervischt tartották meg – Nathanael Berthon távozása eddig is biztos volt, de most az is eldőlt, hogy Aurélien Panis és Denis Dupont sem marad velük –, mellé pedig egy újoncot szerződtettek Niels Langeveld személyében. A 30 éves holland tavaly a TCR Germanyben az összetett ötödik helyén végzett egy Audival, azaz kiválóan ismeri az RS 3 LMS-t.
 
Az Audi mostani bejelentésével immár öt márka teljes felállása vált teljessé – igaz, a Hyundai és a Lynk & Co esetén a csapatfelosztásokat még nem ismerjük. Kiadó még egy hely a Hondánál Tiago Monteiro mellett – amit nem kizárt, hogy akár Tassi Attila is megkaphat tavalyi kiváló TCR Európa-kupás szereplése okán –, valamint a 2018-ban a WTCR-ben szereplő márkák közül adós még a bejelentéssel a Cupra és a Peugeot. Így áll tehát most a mezőny márkánkénti, és ahol már ismert, csapatonkénti bontásban:
 
Hyundai: Gabriele Tarquini, Michelisz Norbert, Augusto Farfus, Nicky Catsburg
Lynk & Co: Yvan Muller, Thed Björk, Andy Priaulx, Yann Ehrlacher
SLR Volkswagen: Rob Huff, Mehdi Bennani, Johann Kristoffersson, Benjamin Leuchter
Team Mulsanne Alfa Romeo: Kevin Ceccon, Ma Qing-Hua
All-Inkl.com Münnich Motorsport Honda: Esteban Guerrieri, Nestor Girolami
??? Honda: Tiago Monteiro, ???
Leopard Racing Audi: Jean-Karl Vernay, Gordon Shedden
Comtoyou Audi: Frederic Vervisch, Niels Langeveld

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások