Superbike

Biztonsági okokból törölték a második Superbike-futamot!

Biztonsági okokra hivatkozva törölték a Superbike-vb második katari futamát, ezzel az is eldőlt, hogy Jonathan Rea nem tudja megdönteni Doug Polen 1991-es rekordját, amelyet tegnapi győzelmével állított be.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A korábbi viharok miatti csúszásokat követően magyar idő szerint este hét után öt perccel rajtolt volna a Superbike-vb második katari futama, a versenytávot 15 körre csökkentették. Az idei utolsó összecsapás tétje az lett volt, hogy Jonathan Rea felülmúlja-e saját pontrekordját, illetve felülírja-e Doug Polen egy idényen belül szerzett győzelmeinek számát, melyet az északír a tegnapi futamon aratott sikerével állított be. A második futam törlésével azonban Rea mindkét rekorddöntésnek búcsút inthet, legalábbis egyelőre.

Érdemes azt is végiggondolni, hogy miért döntöttek ilyen határozottan a futam törléséről, mikor a supersportosok versenyét elengedték, és amely egyébként nagyobb gond nélkül lezajlott. A válasz a gumikban keresendő, a Superbike mezőny tagjainak ugyanis nem állnak rendelkézésre vágott slick abroncsok, amelyek a néhány még meglevő vízátfolyás miatt elengedhetetlenek.

Jonathan Rea ezzel 189 pontos előnnyel végzett a világbajnoki tabella élén, mögötte Chaz Davies végzett a második, Michael van der Mark pedig a harmadik helyen, kettejük között 23 egységnyi a külöbség. Tom Sykes utolsó kawasakis szezonjában negyedikként végzett, megelőzve Marco Melandrit és Alex Lowest.

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások