F1

Bottas nem kér a kegyelemből nyert futamból

Úgy fest, a Mercedes végleg a másodhegedűs szerepét szánja finn pilótájának, ugyanis előbb Lewis Hamilton jelentette ki, nem fogja átadni csapattársának az első helyet, mert az Ezüst Nyilak vezetői nem is kérnének tőle ilyet. Bottas erre közölte, ő önerőből akar nyerni.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Ki gondolta volna közvetlenül Szocsi után, hogy az Orosz Nagydíjat csak Valtteri Bottas engedelmessége miatt megnyerő Lewis Hamilton mára már elfelejtette, hogy magyarázkodott a leintést követően, illetve miként fogadkozott, hogy mindezt majd visszaadja finn csapattársának. A brit azóta ötszörös világbajnokká vált, és most már nincs más dolga, mint bebiztosítani a Mercedes zsinórban ötödik konstruktőri vb-címét. Ehhez egyébként Bottas pontjai is kellenek majd, ráadásul a finn éppen honfitársával, Kimi Raikkönennel (Ferrari) harcol az összetett harmadik helyéért, így minden megszerzett pont fontos lehet a számára. Neki biztos, de nem Hamiltonnak, aki kijelentette, nem adja át az első helyet csapattársának, ha úgy hozza a helyzet. Nos, úgy tűnik, Bottasnak nem kell a kegyelemből szerzett futamgyőzelem.

„Valóban nem úgy akarok nyerni, hogy azt odaadják nekem. Én úgy győznék, hogy összehozom magamnak. Végre úgy érkezem meg egy helyszínre, hogy nyerhetek, és bizony van is erre lehetőségem. A maximumot kell nyújtanom, mert akkor kizárólag rajtam múlik a siker. Csapatként erősnek kell lennünk egész hétvégén, hogy már most bebiztosítsuk a konstruktőri világbajnoki győzelmünket is. Egy biztos, mindketten nyerni akarunk. Nem lesz könnyű legyőzni Lewist, ahogy egyik hétvégén sem az” – jelentette ki Bottas, aki tavaly megszerezte a pole pozíciót, majd végül a második helyen zárta a Brazil Nagydíjat.

A finn több mint egy éve nyert utoljára, ráadásul a sajtóhírek arról szólnak, akár az is előfordulhat, hogy idővel lecserélik Esteban Oconra. Így hiába volt többször is remek hátvédje Hamiltonnak, többszörösen bizonyítania kell. „Tavaly egészen a rajtig minden jól alakult a számomra, ám ott hibáztam, így a győzelmet már ott elbuktam. Most az a célom, hogy ez ne fordulhasson elő, és ismét egy erős hétvégét zárjak Interlagosban” - mondta a Mercedes finn pilótája.

Fotó: Daimler Media Site


Hozzászólások