E-sport Egyéb

Brazil F4-es pilóta nyerte a McLaren e-sportos tehetségkutatóját

Több mint félmillió gamer jelentkezett a wokingi F1-es alakulat McLaren Shadow projektjébe, amelynek végén Igor Fraga bizonyult a legjobbnak.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Igor Fraga tavaly az észak-amerikai F4-es sorozat ezüstérmese lett, de rajthoz állt az IndyCart kísérő USF2000 szériában is. A 20 éves brazil elmondta: azért vágott bele az e-sportba, hogy az anyagilag jóval megterhelőbb valós versenyzés esetleges kényszerű feladása mellett is tudja folytatni a pályafutását. Nos, végül félmilliónál is több jelentkezőből ő bizonyult a legjobbnak a McLaren Shadow névre hallgató tehetségkutató projektben, amelynek nagydöntőjében két riválisát kellett legyőznie egy 12 körös virtuális versenyen Sebringben.
 
Fraga, aki novemberben már az FIA Gran Turismo Sport Nations Cupot is megnyerte, jutalmul a wokingiak F1-es szimulátorában tölthet időt, valamint együtt dolgozhat az istálló jelenlegi e-sportolóival. A finálét, valamint az azt megelőző élő eseményt, ahol hétről háromra szűkítették a mezőnyt, az alábbi videókban lehet visszanézni:

Fotó: McLaren


Hozzászólások