Formula-E

Buemi marad a Nissannál, megvan a csapattársa is

A Renault helyét átvevő testvérgyártó csütörtökön bejelentette, hogy megtartja a széria második bajnokát, mellé pedig Alexander Albont szerződtetik le a 2018/2019-es szezonra.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Azt már jó ideje tudni lehet, hogy a Nissan átveszi a Renault-tól az e.dams csapatot a Formula-E-ben, most pedig arra is fény derült, kik fogják vezetni a gyártó második generációs autóit a 2018/2019-es idény során. Nicolas Prost elküldését már korábban bejelentették, Sebastien Buemi maradása azonban végre hivatalossá vált – így lezárulhatnak a második szezon bajnokának F1-es visszatérésével kapcsolatos pletykák is.

A másik ülést viszont egy olyan pilóta kapta meg, aki újonc lesz az elektromos sorozatban, s akit egyébként ugyancsak szóba hoztak a Toro Rosso ülésével: Alexander Albon jelenleg a Formula-2-es bajnokságban szerepel, méghozzá nem is rosszul, hiszen győzelmeinek köszönhetően a tabella harmadik helyét foglalja el George Russell és a jövőre már biztosan az F1-ben induló Lando Norris mögött. A 22 éves thai-brit pilóta egyébként korábban a GP3-ban is összetettbeli második helyet ért el.

A Nissan bejelentésével immár öt csapatnak ismert a teljes felállása az ötödik szezonra: az Audinál Daniel Abt és Lucas di Grassi, a Jaguarnál Nelson Piquet és Mitch Evans, a Venturinál Felipe Massa és Edoardo Mortara, a BMW-nél pedig Antonio Felix da Costa és Alexander Sims fog vezetni. Ezen felül gyakorlatilag biztosra vehető, hogy az immár a DS gyári alakulataként funkcionáló Techeetah-nál is marad a Jean-Eric Vergne, André Lotterer duó, míg a Virginnél Sam Bird, a Dragonnál pedig José María López indulása igen valószínű – utóbbiak csapattársait, valamint a NIO, a Mahindra és a HWA párosát viszont egyelőre homály fedi.

Fotó: Formula-E Media


Hozzászólások