WTCR

Catsburg-Michelisz első sor a második időmérőn is, Tassi a 21.

Megismétlődött az első kvalifikáció végeredménye, hiszen ugyanaz a két versenyző foglalja el az első két pozíciót, akik akkor is.
Mivel a szombati nap teljesen a motoros endurance-világbajnokságé a Slovakia Ringen, így már pénteken megrendezték a Túraautó-világkupa második időmérő edzését. Az első köröket még a lezúduló eső után nedves pályán teljesítették a versenyzők és Daniel Haglöf vette át a vezetést. Kicsit már jobb körülmények között azonban folyamatosan változott a legjobbak sorrendje, miközben Tiago Monteiro kicsúszott a kavicságyba, valamint Tom Coronel is meglátogatta a pálya szélét, és félreállt az autójával, valamint Johan Kristoffersson is erre a sorsra jutott. Végül Nicky Catsburg, Haglöf, Esteban Guerrieri, Benjamin Leuchter, Aurélien Panis, Nestor Girolami, Kevin Ceccon, Michelisz, Ma Csing-Hua, Rob Huff, Thed Björk és Niels Langeveld jutott tovább a Q2-be. Tassi Attila a 21. pozícióban zárt.

A második szakaszban sokáig nem akartak gyorskört teljesíteni a versenyzők, ám Ceccon megtörte a csendet és átvette a vezetést. A Q3-ba végül Catsburg, Guerrieri, Ma, Haglöf és Michelisz jutott tovább, míg a fordított rajtrácsos pole-t Huff szerezte meg, aki mellől Girolami fog rajtolni.

Az utolsó szakaszban Norbi volt az első, aki teljesítette a mért körét, és szerencsére nem is sikerült rosszul neki, hiszen nem sokkal volt elmaradva az első időmérőn elért köridejétől és sikerült is ezzel legyőznie a riválisait, kivéve Catsburgot, aki egyszerűen megállíthatatlannak bizonyult a Q3-ban, és megszerezte a második időmérőn is a rajtelsőséget. Így tehát a vasárnapi első és harmadik futamra is Catsburg-Michelisz első sor alakult ki. Ezen az időmérőn mögöttük Ma-Haglöf-Guerrieri sorrend alakult ki.

A második időmérő edzés végeredménye: Fotó: Rákóczi Ádám (P1race.hu)


Hozzászólások