MotoGP

Cecchinello: „Stefan lenyűgözően teljesített”

Roppant elégedettet volt a Cal Crutchlow-t helyettesítő német produkciójával az LCR Honda csapatvezetője, aki arra számít, hogy Valenciában akár már Franco Morbidellit is lenyomhatja, amennyiben újfent be kell vetniük őt.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Cal Crutchlow még az egyik Phillip Island-i edzésen szenvedett bokatörést, amely miatt a soron következő Malajziai Nagydíjon sem tudott rajthoz állni. Az LCR Honda a HRC tesztmotorosával, Stefan Bradllel pótolta a britet: a német a negyedik futamát teljesítette idén a harmadik különböző csapattal – korábban egyszer Franco Morbidelli helyére is beugrott a Marc VDS-nél, kétszer pedig szabadkártyázott –, ám először végzett a pontszerzők között. A 13. helyen befutó korábbi Moto2-es világbajnok, aki több évig versenyzett is Lucio Cecchinello alakulatánál, így értékelte a sepangi hétvégét:

„Elégedett vagyok, hiszen pontokat szereztünk és ez volt a célom. Természetesen ez egy roppant kemény futam volt, mivel már két hónapja nem ültem a motoron, és elképesztően nagy forróság volt itt Malajziában. Ráadásul az időjárás is váltakozott, szóval úgy vélem, összességében jó munkát végeztünk, és a csapattal is elégedett vagyok, mert sokat segítettek. Amint elkezdtem velük dolgozni a hétvégén, olyan érzés volt, mintha hazatértem volna, szóval köszönöm Luciónak és a srácoknak, valamint a HRC-nek is, akik olyan tesztprogramot állítottak össze nekem, amely lehetővé tette ezt. Emellett gyors felépülést kívánok Calnak is, remélem, a lehető leghamarabb visszatérhet ugyanolyan erősen, mint amilyen korábban volt.”
Cecchinello is roppant pozitívan nyilatkozott a SpeedWeek.com szakoldalnak Bradl produkciójáról: „Realistának kell lennünk, hiszen egy teljes szezonos versenyző összecsiszolódik a motorral, a csapattal és minden egyébbel. Sokkal jobban érzi magát, mint egy tesztmotoros, aki csak néha ül nyeregbe. Nem is sokan vannak közülük, akik be tudnának ugrani ilyen rövid idő alatt, és úgy is pontot szereznének, hogy csak három-négy versenyen álltak rajthoz a szezonban.”

„Emiatt úgy gondolom, Stefan igen lenyűgöző teljesítményt tett le az asztalra. Sajnos a rajthelyét befolyásolta az esős időmérő: el kell ismernünk, hogy nem volt olyan gyors a vízen, mint amire számítottunk, de ez teljesen normális, hiszen két éve nem ment ilyen körülmények között.  Összességében rendkívül elégedettek vagyunk vele. A Q1-es eső nélkül jobb lett volna a rajthelye, hiszen a harmadik edzésen 11. volt, utána pedig a tempójának köszönhetően a top10-be jutásért harcolhatott volna. De ez van, így is elégedettek vagyunk, hiszen Stefan egyetlen hibát sem követett el a három nap során, nem bukott, és roppant profin dolgozott együtt a csapattal.”


A csapatvezető hozzátette: amennyiben Crutchlow Valenciára sem épül fel – amire igen jó esély van – és a HRC is elengedi, úgy a szezonzárón is Bradl ülhet majd fel a motorra. Cecchinello azonban tréfásan hozzátette, akkor már elvárja, hogy Morbidellit lenyomja a német. „Igen-igen, ha őszinte akarok lenni, mivel eléggé más szinten van a két motor. De ne feledjük el, hogy Malajzia egy extrém nehéz verseny a hőség és a pára miatt, szóval ez egyszer megbocsátok Stefannak. De ha Valenciában újra nálunk megy, ahogy arra számítok, akkor nem lesz kifogás!” – mosolygott a szakember.

Fotó: Honda Racing


Hozzászólások