WTCR

Ceccon és az Alfa Romeo megszerezte első győzelmét, Michelisz a 11.

Nem borult fel az erősorrend szombatra Suzukában: Ceccon egy kör alatt átvette a vezetést, azt követően pedig a két biztonsági autós fázis sem tudta kizökkenteni, az olasz pilóta magabiztos versenyzéssel szerezte meg saját maga és az Alfa Romeo első győzelmét. A dobogóra Comte és Muller állhatott fel, Michelisz a 11. helyen zárt.
Jó negyed órás késéssel, napos időben vette kezdetét a szombati WTCR futam Suzukában. A tegnapi első időmérő után hatan – köztük Michelisz is – büntetést kaptak, így bár az első sorban maradt Comte és Ceccon, mögüle már Muller és Bennani várhatta a piros lámpák kialvását, majd Vernay, Guerrieri, Ehrlacher és Tarquini következett – Norbit a 11. helyre sorolták hátra. A Zengő Motorsport pilótái a 22. és 23. helyről indulhattak.
 
Váratlanul simán, szinte egy koccanás nélkül abszolválta a mezőny a rajtot. Comte megőrizte a vezetést, Cecconnak viszont volt pár forró pillanata Muller jóvoltából, mögéjük Guerrieri zárkózott fel. Michelisz egy helyet veszítve a 12. helyen autózott. A második körre Ceccon utolérte Comte-t, a 130R-ben pedig el is tudott menni a francia mellett. A következő körben Björk állt ki a boxba füstölő autóval miután eltalált egy gumibálát, ez a biztonsági autó beküldését is magával vonta. Ugyanekkor Huff is kiállt, elmondása szerint Ehrlacher-val ütközött.
 
Mindösszesen egyetlen körig autózott mögötte a mezőny, ezt követően ismét útjára engedték őket. Ceccon megőrizte vezetését, és megnyugtatónak mondható másfél másodperces előnyt épített ki rövid idő alatt Comte előtt. A hetedik körben Ehrlacher kicsúszott a kavicságyba a 130R-ben, igaz feltehetőleg Shedden is aktívan közreműködött ebben – ez ismételten a Safety Car megjelenésével járt.
 
A 10. körre (a két Safety Caros fázis miatt egy-egy kört hozzáadtak a távhoz) ismét meglengették a zöld zászlókat, de a sorrend már nem változott a leintésig. Ceccon saját maga és az Alfa Romeo első WTCR-es győzelmét aratta, mögötte Comte és Muller állhatott fel a dobogóra. Michelisz Norbi a 11. lett, míg a Zengősök a 21. és 22. helyen értek célba. A bajnoki pontversenyt illetően Tarquini és Muller holtversenyben áll az élen, míg Michelisz a nyolcadik helyre csúszott hátra. Folytatás holnap 3:05-kor a második futammal.

A futam végeredménye:

Fotók: WTCR Media


Hozzászólások