MotoGP

Crutchlow elmondta, ki nyerné Stoner és Marquez párharcát

Az LCR Honda brit motorosa szerint a visszavonult ausztrál és a jelenlegi egyeduralkodó spanyol stílusa nagyon hasonló, és mindent pénzt megadna azért, hogy láthassa őket összecsapni.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Casey Stoner 2012 végén, két királykategóriás világbajnoki címmel a zsebében akasztotta szögre a bukósisakot, míg Marc Marquez épp a következő szezonban mutatkozott be a legnagyobbak között, méghozzá az ausztrál megüresedő helyén, a Repsol Hondánál – azaz a két klasszis sosem versenyezett egymás ellen, csupán néhány közös tesztnapot teljesítettek az utóbbi hat évben. Cal Crutchlow szerint viszont érdekes lett volna, ha a két klasszis össze tudott volna csapni annak idején – már csak azért is, mert az LCR Honda versenyzője szerint hasonlít a stílusuk:
 
„Versenyzőből rajongóvá vedlenék át és rengeteg pénzt hajlandó lennék kifizetni azért, hogy ezt a versenyt láthassam. Nem most, hogy Casey már nem versenyez többé, hanem úgy, hogy Marc versenyzett volna, amikor ő is. Különleges lenne az a verseny” – idézi Crutchlow-t a SpeedWeek.com. „Nagyon hasonló a stílusuk, de szerintem Casey kontrolláltabban motorozik. Marc folyamatosan csúszkál, és újra meg újra elesik, Casey-vel nem ez volt a helyzet. Imádtam őt nézni, világszintű volt, ahogy uralta a motort, és ugyanez igaz Marcra is. Nem használta annyiszor a könyökét, mint Marc, de ugyanúgy bedőlt.”
 
„Szerintem annak az oka, hogy a Hondánál mindannyian így használjuk a hátsó féket, az az, hogy Marc Casey-től tanulta ezt, én pedig Marctól. Mindez azért van, mert Casey olyan jól tudta kezelni a hátsó féket. Szerencsések vagyunk, hiszen a Honda keményen dolgozik azon, hogy jó motort adjon alánk, de úgy hiszem, a legtöbb hondás problémája abból fakad, hogy ők ketten annyira jók”
– vélekedett a brit, aki röviden arra is kitért, hogy szerinte ki kerülne ki győztesen Stoner és Marquez küzdelméből: „Nem azt mondom, hogy biztosan ez történne, de egy normál versenyen, ahol nagyon nehéz előzni, szerintem Casey elég simán győzne. Ha viszont csatára kerülne a sor, akkor úgy vélem, Marc nyerne.”
 
Fotó: Repsol Media


Hozzászólások