F1

Csalódott a Ferrari, még a csapatutasítás sem segített

Ha valahol, hát Barcelonában minden Ferrari-rajongó bízott abban, hogy Sebastian Vettel és Charles Leclerc végre megállítja a Mercedes menetelését. Erre mi történt? Nos, a maranellóiak még a dobogóra sem állhattak fel, ráadásul a Red Bull is legyőzte őket.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

A téli teszteken a Ferrari egyszerűen villogott Barcelonában, és annak ellenére sokan az olasz csapat feltámadásában bízott, hogy az idei négy futamon a nagy rivális Mercedes négyszer aratott kettős-győzelmet. Ám hiába a nagy bizakodás, a rengeteg fejlesztés, az új motor, megint kiderült, alaposan lemaradtak az Ezüst Nyilaktól. Ezúttal még a dobogó sem jött össze, ugyanis ami legalább annyira fájhat, mint Hamilton és Bottas fölénye, hogy megint legyőzte Sebastian Vettelt és Charles Leclercet a Red Bull hollandja, Max Verstappen, aki az összetett harmadik pozícióját is elvette a négyszeres világbajnoktól.

„Azt hiszem, ettől a versenyhétvégétől mindenki sokkal többet várt, így nagyon csalódott vagyok. Nemcsak a győzelemért nem tudtunk harcolni, de még a dobogóról is lemaradtunk, mert a Red Bull is elénk került. Pedig remekül kaptam el a rajtot, még az is felvillant, hogy megelőzöm a Mercedeseket, de nagyot kellett fékeznem, így minden reményünk elszállt. Ezt követően a gumijaim elkoptak, de hiába cseréltem le őket, egyszerűen lassúak voltunk. A Mercedes verhetetlennek bizonyult ismét, ami nagyon nem jó hír nekünk, de dolgozunk keményen, hogy megforduljon a sorrend, ám jól látható, az eddigieknél jobb teljesítmény kell mindehhez” – jelentette ki Vettel, aki hozzátette, ezúttal mindketten kaptak Leclerc-kel utasítást a másik elengedésére, mindketten meg is tették, amit kértek tőlük, ám ez sem volt elég.

A Ferrari fiatal monacói pilótája még négyszeres világbajnok csapattársánál is csalódottabb volt, és bizony nem titkolta, nem működött úgy az autó, ahogy azt ő szerette volna. „Nagyon nem voltam megelégedve az autóval, gondjaim voltak a gumival, ráadásul túl lassú volt a Ferrari. Valami nagyon rossz, mert futamról futamra nő a hátrányunk. Talán a hétközi teszt segít a problémáinkhoz közelebb kerülni, és megtaláljuk a megoldásokat is. Nem szabad feladnunk, annak ellenére, hogy a jelenlegi helyzetünk nem éppen ideális. Semmi probléma nem volt a csapatutasításokkal, hiszen volt, amikor én, volt, amikor Seb volt a gyorsabb. Talán kijelenthető, hogy az eddigi legrosszabb hétvégét hagytam magam mögött” – fogalmazott a csalódott Leclerc.

Fotó: Ferrari S.p.A.


Hozzászólások