Formula-E

Da Costa: „Egyedül az én hibám volt” (videó)

A BMW portugál pilótája magára vállalta a felelősséget a csapattársával, Alexander Simsszel történt marrakeshi ütközésük után. Mindeközben a rajtnál hibázó Jean-Eric Vergne idiótának nevezte magát.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Drámai végjátékot hozott a Formula-E marokkói futama: az addig magabiztosan vezető Antonio Felix da Costát csapattársa, Alexander Sims támadta a külső íven, a kettős győzelem felé haladó BMW-k azonban összeértek, a szaúd-arábiai szezonnyitót megnyerő portugál a falba állt, a brit pedig lecsúszott a dobogóról. A leintés után az ezzel az összetettbeli első helyet is elbukó Da Costa azonnal magára vállalta a felelősséget:

„Sajnálom… ez egy hiba volt, és egyedül az én hibám. Ami rettenetesen frusztráló ebben az egészben, hogy egy kettős győzelmet buktunk el ezzel, és ha csak egyedül lettem volna, Alex akkor is megnyerte volna a futamot. De emiatt tőle is elvettem a sikert, a csapattól pedig a kettős győzelmet. Nagyon rosszul érzem magam emiatt” – idézi a Motorsport.com Da Costát, aki úgy érzi, el kellett volna engednie Simst: „Ő volt ma a gyorsabb, igen, főleg azon a ponton. Az utolsó 15 körben jobb volt a tempója, mint nekem. El kellett volna fogadnom ezt és elengednem őt. De nem tettem. A végkimenetel az előző 40 perc eseményeinek következménye. Amint megtörtént az incidens, el szerettem volna ásni magam Marrakesh legmélyebb gödrébe.”
A marrakeshi futam összefoglalója

Természetesen a másik fél is megszólalt a történtekkel kapcsolatban: „Mindannyiunknak tanulnia kell ebből és együtt dolgozni ezen. Azon a ponton, azt hiszem, jelentősen több energiám volt, mint Antoniónak, de egyszerűen ezt a megérzésemet nem kommunikáltam elég jól a csapat felé. Antonio és én jól kijövünk, emiatt nem lesz törés a kapcsolatunkban, jó barátok vagyunk, de persze nem akarunk ilyen helyzeteket. De tanulni fogunk belőle és továbblépünk” – nyilatkozta Sims. Azzal egyébként mindkét BMW-s egyetértett, hogy akár csapatutasítást is kaphattak volna a helycserére, a jövőbeli esetek elkerülése végett pedig ezt alaposan átbeszélik majd.

Még a marrakeshi futam elején is történt egy incidens, amikor Jean-Eric Vergne a rajt után a belső íven koccant neki a pole-ból induló Sam Birdnek. A címvédő francia így beszélt az esetről: „Idióta voltam. Mindig megpróbálok beszúrni a megnyíló résekbe, mint például tavaly New Yorkban Seb ellen, de azt hiszem, az idei autók másak. Nem tudtam megfékezni az autót, és nyilván nem akartam eltalálni Samet és tönkretenni a versenyét az enyémmel együtt. Ezért teljesen belülre mentem és nyilván megforogtam, mert nem volt más lehetőség. Vagy megforgok, vagy mindkettőnket kiütöm, ezért az előbbit választottam. Teljesen szükségtelen volt, mivel megvolt a tempóm a győzelemhez: úgy is közelítettem a BMW-kre, hogy közben 15 autót megelőztem és azonos energiával rendelkeztünk. Nem kellett volna elsőnek lennem az első kanyarban ahhoz, hogy megnyerjem ezt a versenyt. Ez egy hiba volt, nem fog többet előfordulni.”


Hozzászólások