Formula-E

Di Grassi magabiztosan nyerte a Berlin ePrix-t

Már a rajt utáni körökben élre állt a brazil, aki idei második győzelmét szerezte, ezzel tavaly után ismét Audi-győzelem született Németországban. A dobogóra a pole-ból induló Buemi és a bajnokságot továbbra is vezető Vergne állhatott még fel.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Sebastien Buemi vághatott neki a pole-ból a Berlin ePrix-nek, s a svájci a start után is megtartotta a vezetést Stoffel Vandoorne és Lucas di Grassi előtt. Utóbbi viszont nem sokat várt azzal, hogy átvegye a második helyet a belgától, az audis ráadásul olyannyira lendületben volt, hogy néhány körrel később ugyanott Buemit is megelőzte, így átvette a vezetést. Hátrébb Gary Paffettet nyomták le többen is – igaz, Alex Lynnt figyelmeztették az ellene bemutatott manővere után.
 
A támadó módnak köszönhetően Antonio Felix da Costa ideiglenesen feljött a második helyre, Buemi azonban a FanBoostot is használva hamar visszavette tőle ezt a pozíciót – miközben Di Grassi már több másodpercre ellógott tőlük az élen. Jean-Eric Vergne is remek versenyt futott az üldözőbolyban: folyamatosan előzgetve a negyedik helyig egerészte magát előre a hajrára. A francia már Da Costát is támadta, amikor Lynn incidense miatt teljes pályás sárga zászlós fázis lépett életbe.
 
Di Grassi győzelme az újraindítást követően sem forgott veszélyben, idei második sikerét jegyezte a korábbi bajnok. Buemi kitartott mögötte a második helyen, a dobogó alsó fokát viszont Vergne csente el Da Costától, így továbbra is a címvédő vezeti az összetett tabellát, amelyen immár Di Grassi a legközelebbi üldözője. Da Costa mögött Vandoorne és a tavalyi győztes Daniel Abt futott be, az első tízet pedig Sims, Rowland, Bird és Wehrlein tette teljessé. A hétvége vesztese André Lotterer, aki néhány körrel a vége előtt kénytelen volt kiállni akkumulátorhiba miatt, így a pontverseny jelenlegi harmadikja pont nélkül távozik Berlinből.
 
A futam végeredménye:

Fotó: Formula-E Media
 
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások