MotoGP

Dovizioso: „Kiderült, Marc is emberből van”

A világbajnoki pontversenyben vezető olasz motoros szerint jót tett a világbajnokságnak, hogy Marc Marquez hibázott. A Ducati gyári versenyzője kijelentette, sokkal jobb úgy vb-t nyerni, ha több pilóta küzd az egész szezonban az elsőségért.
Az előzetes esélylatolgatások alapján jelenleg Marc Marqueznek (Honda) toronymagasan kellene vezetni a MotoGP összetett pontversenyétAustinban nem esett volna el az élről, és nem nullázza le egyik kedvenc futamát. Így ugyanis váratlanul szorosan alakul a világbajnokság, és három futamot követően Andrea Dovizioso (Ducati) keveredett az élre, miközben Valentino Rossi (Yamaha),a Texasban győztes Alex Rins (Suzuki) és Marquez mindössze kilenc ponton belül áll a pontversenyben.

Dovizioso számára ez nagyon jól jött ki, ugyanis a Ducati számára nem éppen kedvenc pályák közül már Argentínán és Austinon is túl van a mezőny, és így is ő a listavezető jelenleg. A 33 éves olasz éppen Rómában volt a második Ducati szalon megnyitóján, amikor újságíróknak elmondta, mennyire fontos neki ez a jó szezonkezdet.

„Katarban minden esélyem megvolt a győzelemre, és elképesztően szoros csatában le is tudtam győzni Marcot. Azonban az, hogy két olyan pályán, ahol korábban szinte legyőzhetetlen volt, most úgy zártunk, hogy mögöttem van a pontversenyben, igencsak optimistává tesz a következő versenyekre. Austinban bebizonyosodott, hogy Marc is emberből van, tud hibázni még akkor is, amikor sokkal gyorsabb a teljes mezőnynél. Kiderült, hogy sehol sem verhetetlen. Persze most már nemcsak rá, hanem Valentinóra és Alexre is oda kell figyelnem, de attól még édesebb lehet egy vb-cím, ha több remek ellenfeledet kell hozzá legyőznöd” – állította Dovizioso, aki jelenleg három ponttal vezet az örökifjú Rossi előtt, míg Rins 5, míg Marquez 9 pont hátrányban van hozzá képest.

Foto: Ducati Team


Hozzászólások