MotoGP

Dovizioso magabiztos, Petrucci célja a dobogó

Igencsak optimistán várja a hétvégi MotoGP-futamot Le Mans-ban a gyári Ducati csapata, ugyanis a jerezi teszt után úgy érzik, igencsak erős teljesítményre lehetnek képesek Franciaországban. Ráadásul a motorok új festést is kapnak.
Egészen megújulva érkezett meg a gyári Ducati csapata Le Mans-ba, ugyanis a hétvégi Francia Nagydíjon mindkét motor új festést kapott, ugyanis rákerült a Philip Morris 'Mission Winnow' személyre szabott lógója. Ennek megfelelően mind a vb-pontversenyben harmadik Andrea Dovizioso – három pont a hátránya az éllovas Marc Marquez mögött –, valamint Danilo Petrucci is remek szereplést, dobogós helyeket remél a hétvégétől.

„Ezen a hétvégén versenyképesebbeknek kell lennünk, mint legutóbb Jerezben, és ezt annak ellenére mondom, hogy tavaly nem a terveink szerint zárult a Le Mans-i futam. Itt mindig fontos, hogy milyen az időjárás, és ha erre fel tudunk kellően készülni, akkor ezt a magunk javára fordíthatjuk. Úgy érzem, sokan képesek lesznek jó teljesítményre, így az első pillanattól kezdve keményen kell dolgoznunk. A motornak van néhány olyan tulajdonsága, amit ezen a pályán ki tudunk használni, de a legaprólékosabban fel kell készülnünk mindenre, hogy a lehető legtöbb pontot szerezhessünk a vasárnapi futamon. Bízom abban, hogy eredményes hétvégét zárunk” – jelentette ki Dovizioso.

Csapattársa tavaly dobogóra tudott állni, ráadásul az időmérőn a második rajtkockát tudta megszerezni. Most is hasonlóra készül Danilo Petrucci, aki a jövő évi szerződésért is harcol.
„Le Mans az egyik kedvenc helyszínem, ami a lassú és gyors szakaszok változásaival fekszik a Ducatiknak. Tavaly itt futottam az egyik legjobb versenyemet, és idén sem szeretném alább adni a dobogónál. Jerezben ez sajnos nem jött össze, ugyanakkor tudjuk, hogy a jó eredményért ki kell raknunk a puzzle minden darabkáját. Versenyképesek vagyunk, és a szabadedzéseken kell megtennünk az utolsó fontos lépéseket a céljaink elérése érdekében” – közölte az olasz motoros, aki az 5. helyen áll a világbajnoki összetettben.

Fotó: Ducati Team


Hozzászólások