MotoGP

Dovizioso: „Most már teljesen rendben vagyok”

A Silverstone-ban hatalmasat bukó olasz úgy érzi, mostanra visszanyerte a fittségét, Misanóban pedig megismételné tavalyi győzelmét, miközben csapattársa, Danilo Petrucci visszatérne a dobogóra.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Már a rajt után véget ért Andrea Dovizioso számára a legutóbbi Brit Nagydíj: az olasz hatalmasat repült Fabio Quartararo motorján átugratva, a földet érés után pedig enyhe agyrázkódást és átmeneti emlékezetkiesést is szenvedett. A két héttel ezelőtti misanói teszten még nem is érezte tökéletesen magát, mostanra viszont saját bevallása szerint felépült, így készen áll arra, hogy erős hétvégét teljesítsen hazai közönsége előtt. A múltbéli eredmények alapján bizakodhat is, hiszen Dovizioso tavaly győzelemre vezette a Ducatit.

„Az angliai incidens után szerencsés vagyok, hogy mindenféle fizikai probléma nélkül vehetek részt a San Marinó-i Nagydíjon, mert elég nagy volt a silverstone-i balesetem, és sokkal rosszabbak is lehettek volna a következményei” – idézi a versenyzőt csapata előzetes sajtóközleménye. „A kétnapos teszt során még nem voltam százszázalékosan fitt, de most már rendben vagyok: úgy érzem, formában vagyok, és már alig várom, hogy versenyezhessek ezen a pályán, ami számomra igen különleges, hiszen közel van az otthonomhoz, és biztos vagyok benne, hogy fantasztikus lesz a szurkolók biztatása. A cél, hogy megismételjük az előző két idény teljesítményét, amikor egyaránt dobogóra állhattunk és versenyképesek voltunk egész hétvégén.”
Doviziosóval szemben Danilo Petrucci teljesítménye visszaesett az utóbbi hetekben: miközben csapattársa rendre legalább a dobogós helyezésekért harcolt, ő a top 10 második felében motorozott. A 2020-as ülését már a formahanyatlása előtt bebiztosító olasz ugyanakkor reméli, hogy a Marco Simoncelliről elnevezett misanói pályán fordítani tud ezen a tendencián:

„Már Olaszországban versenyezni is mindig egyedi élmény, de még különlegesebb, ha ezt olasz motoron teszed. Az utóbbi néhány futamon kissé messze kerültünk a pódiumtól, de a néhány nappal ezelőtti misanói teszten tapasztaltak után úgy érzem, készen állok rá, hogy az élbolyban teljesítsem a hétvégét. Nem lesz egyszerű, hiszen nyilván az ellenfeleink is teszteltek, így ők is készen állnak, de rendkívül elégedett voltam azzal, ahogy a motoron éreztem magam, ezért magabiztos vagyok. Meglátjuk, hasonlók lesznek-e a körülmények, mint voltak a teszten, mert kulcsfontosságú lesz, hogy jól alkalmazkodjunk hozzájuk és figyeljünk a gumihasználatra is” – zárta gondolatait Petrucci.

A Ducati egyébként a szokásoknak megfelelően kettő helyett három motort indít Misanóban, hiszen ezúttal is ott lesz a rajtrácson szabadkártyásként a tesztversenyző Michele Pirro. Az olasznak Mugello után ez lesz az idei második szereplése, ott egy hetedik helyezést gyűjtött be. „Elégedett voltam az eredményemmel, noha szerintem előrébb is végezhettem volna. A célom, hogy segítsem a csapatot, de egyúttal azt is szeretném bizonyítani magamnak, hogy versenyképes tudok lenni a futamokon” – mondta el Pirro.

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások