MotoGP

Dovizioso: „Pont ugyanannyit segít majd Danilo, mint eddig”

Idén már mindkét gyári Ducati-pilóta nyert MotoGP-futamot, ugyanakkor a mugellói győztes, Danilo Petrucci megígérte, innentől egy cél vezeti, hogy vb-címhez segítse Andrea Doviziosót. Utóbbi elárulta, eddig is mindenben segítették egymást, és ez ezután sem fog megváltozni.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Sokan meglepődtek, amikor a MotoGP mugellói futamán az utolsó körben Danilo Petrucci – aki a verseny nagy részében az élen motorozott – egy határozott mozdulattal úgy ment be az első kanyarba, hogy a világbajnoki címért küzdő csapattársát, Andrea Doviziosót, valamint legnagyobb riválisát, a hétszeres világbajnok Marc Marquezt is megelőzte, majd megnyerte élete első királykategóriás versenyét. Petrux – ahogy a szurkolók hívják az olaszt – a futam után elárulta, mindenképpen nyerni akart, de a győzelmét Dovinak ajánlotta, és bejelentette, innentől kezdve tudja a kötelességét, és csapattársát segíti a világbajnoki harcban. És hogy miért is volt fontos ez a győzelem? Egyrészt olasz versenyzőnek nyerni Mugellóban maga a felhőtlen boldogság, másrészt Petruccinak az év végéig van csak szerződése a gyári Ducatival, azaz ha maradni akar, akkor bizonyítania kell. Márpedig ő maradni akar.

A versenysportban már-már a csoda szintje az, ahogy a két olasz motoros szinte testvérként segíti egymást. Amikor Petrucci önbizalma az eredménytelenség miattelszállóban volt, Dovizioso együtt edzett vele, próbálta segíteni, motiválni őt. Nos, ennek meg is lett az eredménye.

„Nagyon örülök Danilo sikerének. Próbálok neki mindenben segíteni, mert érdekel a sorsa, és meg is érdemli. Ha ilyen karrieren mész keresztül, ha ennyi évet szenvedsz, és ennek tetejébe még úgy is nézel ki, mint valami rajzfilmfigura, akkor minden versenyen foggal-körömmel kell harcolnod azért, hogy elismerjenek. Ez a siker azt jelentheti, hogy végre hisz magában, látja a lehetőségeit, elhiszi, hogy igenis jó versenyző” – állította csapattársáról és barátjáról a vb-pontverseny másodikja.

Természetesen arról is szólt Dovi, vajon mit jelenthet majd az, amit Petrucci mondott, azaz, hogy segíti őt a hátralévő versenyeken.

„Semmi különös, nem kell ebből ekkora ügyet csinálni. Úgy gondolom, ugyanúgy megy majd minden, mint eddig. Továbbra is együtt tréningezünk, mindent átbeszélünk az edzések között, elemezzük majd a gumik használatát. Ugyanakkor néhányszor lekövetünk majd más versenyzőket, hogy lássuk, ők miként viselkednek egy-egy adott helyzetben. Az így szerzett tapasztalatok a későbbiekben aranyat érhetnek” – jelentette ki Dovizioso.

Mindenesetre furcsa, hogy hat futammal a szezon megkezdését követően az egyik versenyző nyíltan elvállalja a második számú motoros szerepét, és beáll a másik mögé. Ugyanis ha szigorúan nézzük a vb-pontversenyt, akkor Marquez 12 ponttal vezet Dovi előtt, ám Petrux hátránya sem sok: a negyedik helyen álló olasznak 33 pont a hátránya a spanyol címvédő mögött.

Fotó: Ducati Team

Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !


Hozzászólások