MotoGP

Ducati: „Puig félreértelmezte a szavainkat, hogy viszályt szítson”

Paolo Ciabatti, a Ducati sportigazgatója továbbra is tartja magát ahhoz, hogy Marc Marquez komoly szerepet játszik a Honda sikereiben, de ezt egyáltalán nem a rivális gyártó érdemeinek csökkentése érdekében teszi.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Mi is beszámoltunk róla néhány napja, hogy kisebb szóbeli adok-kapok alakult ki a Ducati és a Repsol Honda vezetősége között. Az egész azzal kezdődött, hogy Paolo Ciabatti, a bolognaiak sportigazgatója úgy fogalmazott, hogy ők Marc Marquez ellen harcolnak igazából, nem pedig a Honda ellen, mivel csak a spanyol képes konstansan erős eredményeket elérni velük. Erre Alberto Puig, a Repsol csapatmenedzsere azzal válaszolt, hogy a HRC története során rengeteg versenyző tudott vb-címet nyerni a motorjukkal, míg a Ducatinál erre csak Casey Stoner volt képes.
 
Mindazok mellett, hogy nem kell hozzá zseninek lenni, hogy belássuk, hogy a két álláspont között tulajdonképpen semmi ellentmondás nincs, hiszen az egyik a jelenre, a másik a teljes motorsporttörténetre vonatkozik, most Ciabatti igyekezett tisztázni a helyzetet – már amennyiben tisztázásnak nevezzük azt, hogy továbbra is kitart véleménye mellett, miszerint Marquez komoly szerepet játszik a Honda sikereiben, hozzátéve azt, hogy kollégája direkt értelmezte félre a múltkori nyilatkozatát.
 
„Puig félreértelmezte a gondolataimat azzal a szándékkal, hogy viszályt szítson” – nyilatkozta a ducatis szakember a Motorsport.com szakoldalnak. „Ilyen módon szabadon támadhatja a Ducatit. Én csak szimplán rámutattam arra a cáfolhatatlan tényre, hogy milyen szerepet játszott Marc a Honda által megszerzett győzelmekben és vb-címekben, amióta 2013 óta bemutatkozott a MotoGP-ben. Maximális tiszteletem a Hondáé, de a számaik teljesen másképp festenének Marquez nélkül annak ellenére, hogy két olyan nagyszerű versenyzőjük volt, mint Dani Pedrosa és Cal Crutchlow.”
 
Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások