MotoGP

Espargaro: „Erre a motorra vártam az egész tavalyi szezonban”

Elégedetten értékelte a sepangi teszt tapasztalatait a Gresini Racing Team Aprilia spanyol versenyzője, aki szerint elsősorban motorerő terén kell még tovább fejlődniük.
Bár a 2017-es idényben is az utolsó helyen végzett az Aprilia a gyártók versenyében, a 2018-as évad egyértelműen alulmúlta az azt megelőzőt: a noale-iak vezérmotorosa, Aleix Espargaro 18 ponttal kevesebbet gyűjtött, köszönhetően a továbbra is gyengén muzsikáló motornak és a számos műszaki problémának. A spanyol ugyanakkor biztató eredménnyel zárta az e heti sepangi tesztet, hiszen a hetedik legjobb időt motorozta – nem csoda, hogy Espargaro optimistán is értékelt, elmondása szerint ugyanis végre abba az irányba haladnak, amerre már tavaly is kellett volna:

„A 2018-as motor teljesen félresikerült volt, még mindig nem igazán tudom, miért is csináltuk azt a gépet” – idézi szavait a Motorsport.com szakportál. „A 2019-es motor viszont a 2017-es változat továbbfejlesztése, ugyanabba az irányba haladtunk tovább vele. Nagyon tetszik, és pontosan erre a motorra vártam az egész tavalyi szezonban. Nagyszerűen érzem magam a nyeregben, agresszíven tudok motorozni, amikor felrakjuk a friss gumit és a határon tudok menni vele.”

„A legfontosabb, hogy olyan motorod legyen, amelyen kényelmesen érzed magad, mostantól erre építkezhetünk. Elégedett vagyok, mert nagyon jól kezeljük a helyzetet, nem is igazán pihentem délelőttől kezdve, rengeteg elektronikai csomagot kipróbáltam. Csütörtökön pedig igencsak elhasznált gumikon, teli tankkal dolgoztunk, hogy versenyszimulációt teljesítsünk, ami rendkívül jól sikerült, szóval boldog vagyok.”


Arra a kérdésre, hol kellene még fejlődniük, a motorerőt emelte ki Espargaro: „A következő lépést az jelenti, hogy további erőt találjunk, mert ezen a teszten sokat dolgoztunk az elektronikával, este pedig rengeteget adatot összehasonlítottunk Romanóval a motorozási stílusomról, a kigyorsításaimról. Úgy vélem, elég jó a vázunk, de ha megnézzük, hogy az első négy helyen Ducatik végeztek, akik a legerősebb motorral rendelkeznek, látható, hogy a MotoGP-ben több motorerőre van szükség. Szerintem jó alapokkal rendelkezünk, innen kell további erőt találnunk.”

Fotó: Gresini Aprilia


Hozzászólások