MotoGP

Espargaro félreolvasás miatt bukott pozíciót Lorenzóval szemben

Rettenetesen ideges volt magára a leintést követően a KTM spanyolja, aki egy körrel korábban engedett ki a Spanyol Nagydíj végén, így nagy erőfeszítések árán megelőzött hondás honfitársa vissza tudta őt előzni.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára – a jelenlegi áron már csak június végéig!

Előfordult már a motorsport történetében, hogy akár az első helyen haladó motoros elszámolta a köröket, így túl korán kezdett el ünnepelni: példának okáért Julian Simon is járt így 2009-ben a 125-ösök Katalán Nagydíján. Hasonló történt vasárnap Pol Espargaróval is, aki a futam hajrájában elkapta és megelőzte a szenvedő Jorge Lorenzót, ám félreolvasta a kijelzőjén látható üzenetet, így egy körrel hamarabb engedett ki. Az így végül 13. helyen záró KTM-es nem is leplezte, mennyire dühös volt magára:

„Nagyon nyomtam a végén, teljesen a határon voltam, hogy utolérjem Jorgét” – nyilatkozta Espargaro a Motorsport.com hasábjain. „Utol is értem, de aztán hibáztam, azt olvastam a kijelzőn, hogy „két kör van még hátra” a három helyett. Ezután közel kerültem Jorgéhez, megelőztem őt, és egy kört előtte is teljesítettem azt gondolva, hogy az az utolsó. Annyira koncentráltam az összes szektorra, hogy zárjam a kapukat Jorge előtt, hiszen a HRC Hondával könnyen visszaelőzhetett volna. Minden ívet fogtam és annyira nyomás alatt voltam amiatt, hogy a határon mentem, hogy nem vettem észre, hogy még nem az utolsó körben járunk.”

„Két és fél másodpercet buktam az első szektorban. Mondhatnám, hogy probléma volt a motorommal, ha másik versenyző lennék, de nem teszem, ez az én hibám volt. Úgy tűnhet, azért történt ez, mert nem fókuszáltam, de pont az ellenkezője igaz: túlságosan is koncentráltam, mert a határon mentem. Teljes mértékben az én hibám, rettenetesen dühös voltam magamra. Sajnálom a csapatot, még egy pontot szerezhettünk volna, de főleg azért vagyok ideges, mert legyőzhettem volna Jorgét egy gyári Hondán”
– fogalmazott a spanyol, hozzátéve: a 12. helyet érezte a maximum elérhető legjobb helyezésnek a jerezi futamon.

Fotó: Philip Platzer/KTM Images


Hozzászólások