MotoGP

Espargaro: „Lenyűgöző, mennyit fejlődött a tempónk”

A KTM spanyolja szerint ugyan egy körön továbbra sem az igazi az RC16-os, versenytempó terén sokat javultak a sepangi teszten. Johann Zarco is kezd egyre jobban ráérezni az osztrákok motorjára.
Bár az összesített eredménylista alapján a KTM volt a leggyengébb a királykategória hat gyártója közül, hiszen Johann Zarco és Pol Espargaro csak a 17. és 18. helyeket szerezték meg Sepangban, így sem nyilatkoztak elégedetlenül a gyári versenyzők. Espargaro szerint ugyanis főként a hosszabb etapokon fejlődtek: „Hihetetlen, elképesztő lépést tettünk előre. Persze mindenki lépett egy nagyobbat előre, s ahol még hiányzik valami, az az egykörös tempónk. Úgy vélem, egy gyorskörön nem teljesítünk úgy, ahogy kellene, de a tempót érintő előrelépésünk lenyűgöző” – idézi a Crash.net a spanyolt, aki arra a kérdésre, hogy hol léptek előre a legtöbbet, így felelt:

„Szerintem a tapadás terén. Eddig nagyon hiányzott a tapadás, amitől a kerék elkezdett kipörögni, de némi elektronikával és a motor hátulját érintő beállítással sikerült javítanunk ezen a téren, így a motor most már több körön keresztül tud jobban teljesíteni. Egy körön is javultunk kicsit, ez látható az időkön, s néhány apró hiba nélkül még jobb is lehetett volna. Viszont tempó és kiegyensúlyozottság terén sokkal-sokkal jobbak vagyunk, és pontosan ezért vagyok boldog, hiszen a pontokat vasárnap osztják.”

Mindeközben a KTM új igazolása, a szerdán még gyengén kezdő Zarco az utolsó két nap során lenyomta Espargarót a tabellán, s a francia motoros saját bevallása szerint is egyre jobban ráérez az RC16-osra: „Elégedettek vagyunk azzal, amit csináltunk, de még rengeteg munka vár ránk. Összességében jobban érzem magam a motoron, és jobban is tudom kontrollálni ezután a kemény öt nap után. Meglátjuk, mire leszek képes Losailban: érdekes lesz látni, ott gyorsabban tudok-e alkalmazkodni, mint itt. A köridő jobban sikerült, mint amire számítottam, és jól haladtunk a terveinkkel.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások