Moto2

Folger jövőre újra teljes szezont futna a Moto2-ben

A beugróként teljesített három futam után megbizonyosodott róla, hogy még mindig lobog benne a tűz a versenyzés iránt, így mostantól az edzésekre és egy versenyképes csapat találására koncentrál.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Jonas Folger 2017-ben a MotoGP-ben teljesített csaknem egy teljes idényt, amelynek végén Gilbert-szindrómát diagnosztizáltak nála. Emiatt mind az az évi utolsó futamokot, mind a komplett 2018-as évadot kihagyta. Tesztversenyzőként azóta már a Yamahát segíti, az utóbbi hetekben pedig beugróként visszatért a Moto2-be: a sérült Khairul Idham Pawit helyettesítő Mattia Pasini helyét vette át, miután az olasz is megsérült. A Sachsenringen a 17. helyen végzett, ezt az eredményt pedig már elégedetten értékelte a német, aki azt is kijelentette: 2020-ban újra állandó tagja lenne a középső kategória mezőnyének.

„A mostani hétvége sokkal jobb volt, mint a barcelonai és az asseni” – nyilatkozta Folger a Crash.net hasábjain. „Örülök, hogy jelentősen javítottam a motorozásomon, és annak is örülök, hogy ez volt az első verseny, amikor agresszívebben és nagyobb önbizalommal versenyeztem. Egyre jobban visszarázódom a versenyzési üzemmódba, a küzdőszellem fokozatosan visszatér. A tempónk elég jó volt egy top 10-es eredményhez, a fejlődést pedig a győzteshez képesti 18 másodperces hátrányunk is jól mutatja, ami így a visszatérésem utáni harmadik futamon rendben van. Minden azon múlik, hogy jobban arra kell koncentrálnom, hogy gyakoroljak a jelenlegi Triumph-blokkos motorokkal.”

„Ez az első lépés lenne a jövő évre való felkészülésben is, ugyanis eldöntöttem, hogy jövőre szeretnék újra a Moto2-ben versenyezni, és remélem, találok ehhez egy olyan jó csapatot, mint ez. Megvan bennem a szándék, hogy újra versenyezzek, az elmúlt három futamon rájöttem, hogy még mindig lobog bennem a tűz. Olykor elég világosan megmutattuk, hogy megvan bennünk a potenciál, hogy az élmezőnyben legyünk, de ez időbe telik. Mostantól intenzívebbek lesznek az edzéseim, és mindent megteszek, hogy versenyképes csomagot találjak magamnak. Végezetül köszönet mindenkinek, akik lehetővé tették ezt az ideiglenes visszatérést.”


Még az sem kizárt, hogy Folger épp a Petronas-csapatnál találhat magának helyet, ugyanis bár idén csak egy motort indítanak a Moto2-ben, a hírek szerint azt tervezik, hogy jövőre kettőre bővítik ezt a számot. Johan Stigefelt, a sepangi alakulat sportigazgatója mindenesetre elégedett volt a némettel, így elképzelhető, hogy ebben az esetben is gondolnának rá: „Jó volt látni a fejlődését a csapattal, valamint azt is, hogy újra boldog és mosolyog. Bizonyos szempontból sajnálatos, hogy nem tudjuk vele folytatni, viszont örülünk, hogy Brnótól újra velünk lesz Pawi. Szeretnék köszönetet mondani Folgernek, hogy annyira profi volt, és visszajelzéseivel segített a csapatnak, hogy versenyképessé tehessük a motort.”

Fotó: MotoGP Media


Hozzászólások