F1

Grosjean: „Elkaphattam volna Gaslyt!”

Vélhetően nem így akart sporttörténelmet írni az 1000. Formula-1-es verseny hétvégéjén a Haas. Az amerikai istálló mindkét pilótája, Kevin Magnussen és Romain Grosjean annak ellenére nem tudott mért kört futni az időmérőn, hogy mindketten törekedtek rá.
Szeretnél élőben szurkolni kedvenc motorversenyződnek az augusztus eleji brnói futamon? Akkor van egy ajánlatunk számodra: az előző évekhez hasonlóan idén is megrendelheted belépődet jegyshopunkon keresztül a MotoGP Cseh Nagydíjára!

Nyugodtan kijelenthető, hogy a Kínai Nagydíj időmérőjének legnagyobb vesztese a Haas csapata, ugyanis hiába jutott be mindkét versenyzője – a dán Kevin Magnussen és a francia Romain Grosjean – a Q3-ba, önhibájukon kívül nem tudtak mért kört megtenni, így a 9. és a 10. helyről vághatnak neki az ezredik F1-es futamnak. Pedig a kvalifikáció első két harmadában remekül szerepeltek, és minden esély megvolt arra, hogy az egyik versenyző akár a harmadik sorba is odaérjen a legjobb köridejével. Ehhez képest sem a dán, sem a francia nem tudott mért kört teljesíteni.

„Sajnos belekerültem abba a bolyba, amelyikből végül többen is lemaradtunk a gyors körünkről. Szinte egyszerre jöttünk ki a pályára, és menet közben kellett arról dönteni, bevállalod-e az előzést, hogy időben felérj, vagy az egymás közötti megegyezés szerint kövessük egymást. Ráadásul mindenki sietett, és abszolút nem hagyta senki, hogy a másik előrébb jusson, így nem azért nem előztem, mert úriember vagyok, hanem mert nem volt biztos, hogy baleset nélkül megúszom a manővert. Előbb kellett volna kimennünk a bokszból, hiszen mi egy körre tettünk fel mindent, ám mire elindultunk, heten voltak előttünk” – jelentette ki Magnussen.

Csapattársa viszont igencsak dühös volt, ugyanis úgy érezte, akár az időmérő meglepetésembere is lehetett volna. „Ki örül annak, ha bejut a Q3-ba egy gyors autóval, vagy önhibáján kívül lemarad az egyetlen gyors köréről? Friss gumival, teljes, feltekert motorerővel és kevés üzemanyaggal nagy esélyem lett volna egy remek starthely megszerzésére. Mire kiértem a bokszból, az utolsó voltam a sorban, így esélyem sem volt felérni és elkezdeni a gyors körömet. Végig csatában voltunk a két Renault-val, de az az érzésem, hogy Gaslyt is elkaphattam volna, és meglehetett volna a hatodik hely a rajtrácson” – fogalmazott a csalódott Grosjean, aki úgy vélte, akár 1:32-es körre is képes lehetett volna.

Ketten még a Haas versenyzőinél is rosszabbul jártak: Alexander Albon (Toro Rosso) úgy összetörte az autóját a harmadik szabadedzésen, hogy ki kellett hagynia az időmérőt, sőt végül motort is kell cserélniük, míg Antonio Giovinazzi az egész Q1 alatt ott üldögélt az Alfa Romeóban, ám egy technikai hiba miatt el sem tudta hagyni a bokszát.

Fotó: Haas F1 Media


Hozzászólások