F1

Hamilton Rossinak: „Azonnal el kell látogatnom a ranchra!”

Alig egy nappal yamahás Superbike-tesztje után a britek ötszörös F1-es világbajnoka Instagramon üzent a „Doktornak”, és bevallotta: mindig is jobban vonzódott a kétkerekűekhez.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Lewis Hamiltonról eddig is tudtuk, hogy odáig van a motorkerékpárokért: az év korábbi részében Cal Crutchlow-val motorozott együtt, majd az MV Agustának lett a nagykövete, sőt egy új modellhez a nevét is adta. A hétvégén aztán új szintet lépett a brit imádata, hiszen Jerezben a Yamaha Superbike-világbajnoki csapatával és versenyzőivel, Alex Lowesszel és Michael van der Markkal együtt körözött. Bár egy apró bukást is elszenvedett a YZF-R1-essel, de úgy tűnik, ez sem vette kedvét a Mercedes pilótájának, hétfőn ugyanis az alábbi üzenettel jelentkezett Instagram-sztorijában:
„Jó reggelt! Nagyszerűen ébredtem ma. Már most hiányzik a Superbike. Csak hogy tudjátok: mindig is jobban szerettem a kétkerekűeket, mint a négykerekűeket” – tett vallomást az ötszörös Formula-1-es világbajnok. „Gyerekkorom óta mindig is akartam magamnak egy motort, de persze így is rendkívül hálás vagyok, hogy apukám gokartot adott. Viszont az új szerelmem a pályán való motorozás.”
„A legnagyobb megbecsülésem és tiszteletem a motorversenyzők irányába. Teljesen más szakág, noha vannak egyforma alapok, mint például az időérzék, a türelem, a félelem nélküliség, a koncentráció, a mozgékonyság és a kockázatvállalás – mindazok, amelyek egy sportot izgalmassá tesznek. És igen, szeretnék motorokkal versenyezni. De ezek a srácok más szintet képviselnek, szóval úgy érzem, én csak megpróbálom élvezni a motorozást és tesztelni a határaimat a pályán. Valentino Rossi: a lehető leghamarabb el kell látogatnom a ranchra!”

Rossi sem hagyta válasz nélkül Hamilton üzenetét: a „Doktor” a hétvégén épp saját pályáján, a brit által említett Ranchon nyert meg Franco Morbidellivel együtt egy 100 km-es váltóversenyt, utána nyilatkozott a mercedeses pilóta szenvedélyéről: „Hamilton egy óriási motorrajongó, követi a versenyeket és mindig ír üzenetet nekem. Kicsit persze túloz, amikor azzal isteníti a motorosokat, hogy mi vagyunk azok, akik igazán kockázatot vállalnak. Egyszer el kell jönnie a ranchra.”

Fotó: WorldSBK Media


Hozzászólások