F1

Hamilton szeretne „legalább közel kerülni” Schumacher csúcsaihoz

Ötödik vb-címének bebiztosítása után már csak a hétszeres világbajnok német előzi meg őt ebben a rangsorban, de a futamgyőzelmi rekord sincs elérhetetlen távolságban a brit pilótától.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Lewis Hamilton bő egy hete Mexikóban biztosította be pályafutása ötödik világbajnoki címét, ezzel Juan Manuel Fangióval került egy szintre, s már csak a hét elsőséggel rendelkező Michael Schumacher előzi meg őt. Ráadásul a futamgyőzelmek számát tekintve is csak a német legenda áll a brit előtt: Schumacher 91 versenyt nyert karrierje során, míg Hamilton 71 sikernél jár most. Mivel 2020 végéig szerződése van a Mercedesszel, amely már évek óta a legmeghatározóbb erő a Formula-1-ben, sokak szerint a brit utolérheti, sőt meg is döntheti Schumacher rekordjait, Hamilton azonban nem veszi ezt készpénznek:

„Nagyon-nagyon szerencsés vagyok, hogy itt lehetek” – mondta el még a Mexikói Nagydíj után Hamilton, akinek szavait a Motorsport.com szakportál idézi. „Nyilván többel rendelkezem, mint a legtöbben, de semmit sem veszek biztosra. Lesz-e esélyem még többet nyerni, ki tudja? Mindent bele fogok adni, hogy így legyen, de például a 91 győzelem, ami Schumachernek van, az elég sok. Még elég messze van az, de itt leszek még néhány évig, szóval remélem, legalább közel tudok kerülni hozzá.”

„Sosem nevezném magamat a legjobbnak”
– folytatta az ötszörös vb-győztes. „Michael még eléggé messze van győzelmek tekintetében, szóval továbbra is nevezhetjük őt minden idők legjobbjának. Fangio szerintem a pilóták szempontjából a keresztapa és mindig is az marad. Óriási tisztelettel adózom neki azért, amit elért abban az időben, amikor még minden rendkívül veszélyes volt. Nagyon megtisztelő, hogy az én nevem az övé mellett szerepelhet. Ha most abbahagynám, a Hamilton név akkor is örökre ott maradna. Úgy érzem, még mindig ugyanazzal a tűzzel vezetek, mint amikor nyolcéves voltam.”

Fotó: Daimler Media Site


Hozzászólások