Egyéb motorsport

Három magyar motoros a Red Bull Rookies Cup selejtezőjén

Meghívást kapott a gyorsaságimotoros-vb legfőbb előszobájának számító legnagyobb tehetségkutatóra a Sport&Events Academy fiatal tehetsége, Görbe Soma, valamint Kecskés Bence és Oláh Barnabás is.
Tisztelt Olvasóink! A P1race.hu a motorsportok egyik hazai piacvezető portálja. A honlap története 2004-ben indult motogphirek.hu néven, azóta több – szakmai és megjelenésbeli – megújuláson is átesett, pozícióját azonban mindvégig megőrizte. Mivel nem áll mögöttünk tőkeerős befektető, sem politikai támogató, így ahhoz, hogy továbbra is a megszokott vagy még annál is jobb színvonalon végezhessük a munkánkat, az Önök támogatására és segítségére is szükségünk van. Kérjük, támogassák honlapunkat a Patreonon keresztül !

Köztudott, hogy a Red Bull Rookies Cup a későbbi MotoGP versenyzők egyik fő kiinduló állomása. Már a selejtezőre sem egyszerű meghívást kapni, hiszen rengeteg jelentkezési folyamaton kell végig menni, fontos szakmai összegzéseket készíteni, beszámolni a média-megjelenésekről, eredményekről és edzésmódszerekről. A világ minden részéről szeretnének bekerülni a bajnokságba, a szervezők pedig az összes adatot megvizsgálva azokat a jelentkezőket hívják be akikben a legnagyobb fejlődési potenciált látják.

Az idei év a Rookies Cup 13. évadja, és eddig 34 különböző nemzet 184 versenyzője vett részt a bajnokságban. Év végére 156 versenynél fog tartani a sorozat. Magyarországról is szerepeltek már többen a selejtezőkön, a Sport&Events Academy rangidős versenyzője, Sebestyén Péter pedig két évig kiemelkedően ment ebben a sorozatban és 2008-ban még pole pozíciót is szerzett a mugellói fordulón, így biztosan hasznos tanácsokkal látja majd el Görbe Somát, aki meghívót kapott a selejtezőre.

Akit beválogatnak a Rookies Cupba, egy éven keresztül mindent megkap a szervezőktől: ugyanolyan motor, ugyanolyan versenyfelszerelés a Red Bull jóvoltából, a versenyeken pedig a MotoGP-s menedzserek és nagy csapatok megbízottjai keresik a jövő Grand Prix-pilótáit. „Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült bekerülnöm a válogatóba! Mindent meg fogok tenni, hogy a lehető legjobb formámat mutassam a szervezőknek! Külön öröm számomra, hogy spanyol csapattársam Fermin Aldeguer is részt vesz majd az eseményen!” – mondta Soma, miután értesült a remek lehetőségről.

Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója is örömmel fogadta a hírt: „Természetesen nagyon örülünk, de a munka java majd most következik. A válogatóra a meghívás egy nagy dolog, de önmagában még nem jelent semmit. Somában tudjuk, hogy megvan a potenciál és amennyiben ezt képes lesz a szervezőknek megmutatni, nagy esélye van rá, hogy bekerüljön a sorozatba. A Bester Capital Junior csapatát Soma és Fermin is képviselni fogja, és nagyon szurkolok nekik. Magyarországról pedig még Kecskés Bence és Oláh Barnabás is szerepelni fog, nekik is remélem, hogy jól fog sikerülni a selejtező!”

A „Red Bull Rookies Selection Event”  október 15 és 17 között, Spanyolországban, a Guadix pályán kerül megrendezésre, ahol tehát három fiatal tehetség is képviselni fogja hazánk színeit. Hajrá, magyarok!

Forrás: Faster Promotion (x)


Hozzászólások