WTCR

Három WTCR-pilótáját megnevezte a Honda

Újabb nevek váltak biztossá a Túraautó-világkupa 2019-es mezőnyében: az All-Inkl.com Münnich Motorsport teljesen argentin felállással vág neki a szezonnak, míg azt egyelőre nem tudni, Tiago Monteiro milyen csapatnál és kinek az oldalán fog versenyezni.

Azok után, hogy a Hyundai és a Lynk & Co már az összes versenyzője nevét ismertette, s a Volkswagen is bejelentette három pilótája nevét, most a Hondán volt a sor, hogy virítson. A hétfő déli közleményből kiderült, hogy idén is két csapattal fognak szerepelni a WTCR-ben, amelyek az új szabályok értelmében egyaránt kétautósak lesznek. Közülük az All-Inkl.com Münnich Motorsport lesz az egyik, amely teljesen argentin felállással vág neki a Túraautó-világkupa idényének: Esteban Guerrierit megtartották a tavalyi összetettbeli bronzérem után, míg mellé a WTCC-ben egy szezont már teljesítő és futamot is nyerő honfitárs, Nestor Girolami érkezik.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Honda családjával és az All-Inkl.com Münnich Motorsporttal folytathatom 2019-ben” – nyilatkozta Guerrieri a bejelentés kapcsán. „A tavalyi szezonnak volt néhány kiemelkedő pillanata, beleértve azt is, hogy nyerni tudtam a versenynaptár két legnehezebb pályáján, a Nordschleifén és Makaóban, és hogy mi fejeztük be a legjobb formában az idényt az összes csapat közül. Nagyszerű, hogy „Bebu” lesz a csapattársam: jó barátok vagyunk, és évekig versenyeztünk egymás ellen. Elképesztően gyors pilóta és remek csapatjátékos, ami rendkívül fontos lesz a bajnokságért folytatott harcunk során.”
Girolami a következőket mondta el a nemzetközi túraautós porondra való visszatérése kapcsán: „Rendkívül büszke vagyok, hogy csatlakozhatom a Honda családjához a WTCR-ben, és hálás az All-Inkl.com Münnich Motorsportnak, hogy rám bízzák az egyik Civic Type R TCR-t, amely képes lehet megnyerni a bajnokságot. A suzukai versenyhétvégét a csapattal töltöttem tavaly, és egyértelmű volt abból, ahogy a dolgukat végezték, hogy megvan bennük a potenciál ahhoz, hogy harcoljanak a bajnoki címért. Izgatott vagyok, hogy Esteban lesz a csapattársam, mivel nagyon jó a kapcsolatunk. A legjobbamat fogom nyújtani idén, és már alig várom, hogy elkezdődjenek a tesztek.”

Ami Münnichék többi tavalyi versenyzőjét illeti: Yann Ehrlacher átigazolt a Lynk & Co Cyan Racinghez, míg Timo Scheider a ralikrossz-vb-n képviseli a csapat színeit. De visszatérve a Hondához és a WTCR-hez: a közlemény azt is megerősítette, hogy a 2017 őszén elszenvedett tesztbalesete után tavaly Japánban visszatérő Tiago Monteiro is marad náluk, s immár teljes idényt fog futni, azt azonban még nem tudni, milyen csapat színeiben fog versenyezni a portugál és ki lesz a társa. A TouringCarTimes.com úgy tudja, a Boutsen-Ginion Racing nem marad a világkupában, így egy másik istálló érkezik majd a helyére.

Fotók: WTCR Media


Hozzászólások