Egyéb autósport

Hatalmas ütközés a cél előtt, tovább remekelnek a magyarok (videó!)

Döbbenetesen nagy baleset történt az Africa Race keddi szakaszának végén, amelyben kiesett az addig vezető egység. Részben ennek is köszönhetően ismét előbbre lépett a Varga Imre, Toma József duó.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

A 2019-es Africa Eco Race alighanem legdrámaibb napja volt a keddi: az autósok között Dominique Laure, Christophe Crespo OPTIMUS buggyjába ugyanis a cél előtt néhány méterrel óriási tempóval beleszállt az őket szorosan követő Szergej és Aleksandr Kuprianov. A két gép rettenetesen összetört az óriási csattanástól, nem kizárt, hogy már január 8-án láthattuk az év (egyik) legnagyobb balesetét – az alábbi videóban 4:27-től látható a döbbenetes incidens amelyet szerencsére mindenki komolyabb sérülés nélkül megúszott:

Mindeközben a viadal egyetlen magyar egysége, a Varga Imre, Toma József duó viszont az egyik legjobb napját teljesítette az Africa Race-en, ahol a hétfői törölt szakaszt követően folytatódhatott a küzdelem. Részben a balesetnek is köszönhetően az autós-kamionos összevont értekés negyedik helyén zárták a napot, ezzel a tabellán is feljöttek a 17. pozícióba, ami a T1-es autós kategóriában már az előkelő hetedik helyet jelenti.

A Varga Racing Team hivatalos Facebook-oldalán olvasható beszámoló szerint Fortunával sem voltak rosszba a magyarok ezen a napon: noha az eredeti tervek szerint a keddi 480 kilométert és a szerdai 445-öt maratonként, azaz esti szerviz nélkül kellett volna teljesíteni, a szervezők a rajt előtt arról tájékoztatták a mezőnyt, hogy ezt a rendelkezést törlik, így a szervizcsapat kezelésbe veheti a BMW-t – ez pedig azért jött jól, mert az átvizsgálás során kiderült, hogy az autón főfékhengert kell cserélni.
Varga Imre beszámolója a mauritániai Chamiból: „Bevallom őszintén, kicsit tartottam a mai naptól a marokkói dűnében rekedésünk után, de legyőztem ezt az érzést, aminek megvolt a hatása, hiszen sikeresen teljesítettük a távot. A szervezők nem vicceltek, volt jó sok puha homok, voltak benne hihetetlen dűnesorok és büszkén mondhatom, hogy sehol nem kellett ásnunk, végig tudtunk jönni gondok és problémák nélkül a szakaszon. Néhány helyen nagyon gyors volt a pálya, de ezekkel az Optimus nevű „izékkel” nem tudjuk felvenni a versenyt, ezek a buggyk borzalmasan gyorsak ilyen körülmények között.”

„A szakasz egy gyors részén nem tudtunk gyorsabban menni, mint amennyi az autó végsebessége, ami kb 180, és kb 20-30 km/óra sebességtöbblettel húztak el mellettünk. Ezzel nem tudunk mit kezdeni és tegyük is hozzá, hogy számunkra nem a velük való csúcssebesség-összehasonlítás a feladat, hanem minden szakasz becsülettel történő befejezése és sikeres célba érés Szenegálban. Néhány alkalommal a tevefüves részen azt hittük, hogy mindennek vége, olyan alattomos módon megdobta az autót, de hál’ Istennek nem történt baj. Most a fiúk átnézik az autót, mert szerencsére végül erre is van lehetőség, aztán várjuk a szerdai megmérettetést. Köszönjük a like-okat és a szurkolást, egyszerűen szenzációsak vagytok.”


Fotó: Varga Racing Team


Hozzászólások