WTCR

Hivatalos: Kristoffersson érkezik Huff és Bennani mellé az SLR Volkswagenhez

Máris megerősítést nyert a néhány napja felröppent hír, miszerint az elmúlt két évben a ralikrossz-vb-n taroló svéd csatlakozik a WTCR mezőnyéhez – már csak az a kérdés, ki ülhet be a negyedik Golfba.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Néhány napja mi is beszámoltunk arról a sajtóhírről, miszerint a ralikrossz-világbajnokságból távozó Johan Kristoffersson 2019-ben a WTCR-ben mezőnyében köthet ki. Nos, a túraautózás terén is tapasztaltnak számító svéd – kétszer megnyerte a skandináv bajnokságot, legutóbb épp idén, miközben a WRX-ben is fölényesen megvédte a címét – már meg is erősítették: ahogy arra számítani lehetett, egy Volkswagent fog vezetni, méghozzá a Sebastien Loeb Racing színeiben.
 
A közleményből az is kiderül, hogy Rob Huff és Mehdi Bennani is marad az istállónál, ahogy az is, hogy lesz egy negyedik autó is, azt azonban egyelőre nem jelentették be, hogy azt ki fogja vezetni (ahogy egyébként azt sem tudni még, hogy pontosan milyen felosztásban fog szerepelni a négy pilóta, elvégre egy csapat csak két autót indíthat hivatalosan az új szabályok szerint).
 
„Már nagyon várom, hogy csatlakozzak a WTCR-hez” – mondta el Kristoffersson. „Négy évet töltöttem el a ralikrosszban, és a 2019-es az első évem a nemzetközi túraautós porondon 2013 óta. A pályák többsége új lesz számomra, ezért óriási kihívást jelentenek majd. Egyúttal már azt is várom, hogy új csapattársaim dolgozhassak együtt, különösen a világbajnok Rob Huff-fal. Emellett a Sebastien Loeb Racing egy tapasztalt csapat, és örülök, hogy a Volkswagen családon belül maradva válthatok.”
 
Huff így kommentálta a hosszabbítást: „Örülök, hogy 2019-ben is a Sebastien Loeb Racinggel indulhatok a WTCR-ben, és remélem, hogy esélyesek leszünk a bajnoki címre. Nagyszerű, hogy a Volkswagen úgy döntött, négyautósra növeli a részvételét. Az egyik új csapattársam Johan Kristoffersson, aki több mint lenyűgöző WRX-szezont tudhat a háta mögött, és már most ismeri a Golf GTI TCR-t. Kétségkívül izgalmas lesz vele dolgozni.”
 
Bennani a következőket mondta el a bejelentés kapcsán: „Jól sikerült WTCR-idényre tekinthetek vissza a Sebastien Loeb Racinggel. A fénypontot egyértelműen a hazai pályán, Marokkóban elért dobogóm és a wuhani győzelmem jelentette. Nyilván fantasztikus hír számomra, hogy jövőre is az SLR színeiben versenyezhetek, már nagyon várom” – nyilatkozta a marokkói.
 
Az SLR és a Volkswagen bejelentésével egyébként újabb bizonyosságot nyert, hogy jövőre még az ideinél is erősebb mezőny fog összeállni a Túraautó-világkupában: a Hyundai a Gabriele Tarquini, Michelisz Norbert, Augusto Farfus, Nicky Catsburg négyest, az újonnan érkező Lynk & Co pedig az Yvan Muller, Thed Björk, Andy Priaulx, Yann Ehrlacher kvartettet küldi csatasorba 2019-ben. Tizenegy versenyző szereplését jelentették be tehát eddig hivatalosan, de ha minden igaz, a Hondánál például a szerződéssel rendelkező Tiago Monteiro mellett Esteban Guerrieri maradása is gyakorlatilag biztosra vehető.

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások