WTCR

Hivatalos: Megvan Ceccon csapattársa

Bár Tom Coronel is velük tesztelt a tél folyamán, végül a kínai Ma Csing-hua mellett döntött a Team Mulsanne.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Bár sokan a holland Tom Coronel szerződtetésére számítottak, végül a két teljes WTCC szezont teljesítő és tavaly a WTCR néhány futamán Tiago Monteiro helyett beugró Ma Csing-hua lett a Suzukában futamot nyerő Kevin Ceccon csapattársa az Alfa Romeónál. Mivel már korábban bejelentették, hogy idén is két autót indítanak a túraautó-világkupában, így a márka teljes versenyzői felállása hivatalos ezzel.

A kínai versenyző a Touringcartimes szakoldal hasábjain olvasható nyilatkozatában így értékelte a bejelentést: „Nagyon értékelem, hogy a csapat a kínai újévet választotta arra, hogy bejelentsenek a 2019-es szezonra. A kínaiak számára ez egy nagyon fontos nap és remélem, hogy a rajongók örülni fognak a hírnek. Az előző év végén már vezettem az autót és a kezdetektől fogva jól éreztem magam benne. Szerintem nagyon potenciál van az Alfa Romeókban és a csapat nagyon kemény dolgozott a tél során, hogy versenyképesek lehessünk a WTCR-ben.”

Michela Cerruti, a Romeo Ferraris ügyvezetője látszólag nem kis elvárásokat támasztott a 31 éves kínai elé: „Örömmel jelentjük be, hogy a kínai újévvel a Team Mulsanne versenyzői felállása is teljessé vált. Ennek különös jelentősége van és reméljük, hogy ez az egész csapat számára egy erős kezdést hoz. Már régebbről ismertem Ma Csing-huát és tavaly a teszteken is láthattuk a tempóját és a tehetségét, amellyel bebizonyította, hogy az Alfa Romeo TCR autója nagyon is versenyképes lehet. Én arra számítok, hogy nagyon sokat fog segíteni számunkra a tapasztalata az autó fejlesztéseinél.”

Fotó: WTCR Media


Hozzászólások