F1

Hivatalos: Mick Schumacher a Ferrari juniorprogramjában

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick hivatalosan is bekerült a Ferrari juniorprogramjába, ahol édesapja 2000 és 2004 között öt világbajnoki címet szerzett.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Az elmúlt napok pletykái után hivatalosan is megerősítették, hogy a Formula-3 Európa-bajnokságot 2018-ban megnyerő Mick Schumacher csatlakozik a Ferrari pilótanevelő akadémiájához. Nem a német az egyetlen F1-es utód, aki megkapja ezt a lehetőséget, vele együtt Giuliano Alesi, Enzo Fittipaldi, illetve Callum Ilott, Marcus Armstrong, Robert Schwartzman és Gianluca Petecof is bekerül a maranellói gyár akadémiájába. Antonio Fuoco és Guan Yu Zhou ugyanakkor már nem szerepel a Ferrari juniorprogramjában.
 
Az olasz alakulat új csapatvezetője, Mattia Binotto így kommentálta Mick érkezését: „Számomra, aki a születése óta ismeri, nem kérdéses, hogy ez egy különleges és érzelemdús pillanat. Micket a tehetsége, a személyisége és a szakmai képességei helyezik előtérbe, ezek mind rácáfolnak a fiatal korára” – olvasható a Motorsport.com szakoldalon a szakember nyilatkozata, aki Michael Schumacher világbajnoki évei alatt mérnökként dolgozott a Ferrarinál.
 
A hétszeres világelső fiát nemcsak a családi kötelék miatt tölti el örömmel a csatlakozás, de a csapat sikerei és történelme is lenyűgözi őt – édesapja 1996 és 2006 között versenyzett a Scuderiánál, ezalatt öt egyéni világbajnoki címet és 72 futamgyőzelmet szerzett. „Nem meglepő, hogy a Ferrari a születésem óta fontos helyet foglal el a szívemben, ahogy a családoméban is. Személyesen is el vagyok ragadtatva ettől a lehetőségtől” – nyilatkozta Schumacher.
 
Az ifjú német versenyző első Formula-2-es évére készül 2019-ben, de nagy valószínűséggel az évad során részt vehet egy vagy több F1-es teszten is. Nem kizárt, hogy Mick az elkövetkező években a Haas vagy a Sauber színeiben megejtheti Formula-1-es debütálását is, ezeket a csapatokat látja el jelenleg erőforrásokkal a Ferrari.

Fotó: Mick Schumacher Media


Hozzászólások