Formula-E

Hivatalos: Vandoorne a Formula-E-ben folytatja

Ahogy arról már néhány napja találgatott a szaksajtó, a McLaren F1-es alakulatától elküldött belga pilóta lesz Gary Paffett csapattársa az elektromos széria mezőnyéhez most csatlakozó HWA színeiben.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Stoffel Vandoorne tavaly lett a Formula-1-es mezőny állandó tagja a McLarennél – 2016-ban egy verseny erejéig már beugrott helyettesíteni Fernando Alonsót –, ám hiába produkált lehengerlő teljesítményt a kisebb kategóriákban, így például a GP2-ben, a száguldó cirkuszban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezt pedig csak részben lehetett a wokingi gárda szenvedésének számlájára írni, mert mindeközben Alonsótól is jelentősen elmaradtak az eredményei.
 
Éppen ezért a McLaren nem is hosszabbította meg vele a szerződését – jövőre már a Renault-tól átigazoló Carlos Sainz és az újonc Lando Norris versenyez majd náluk –, s miután más csapatoknál sem nagyon maradt számára hely, Vandoorne-nak új széria után kellett néznie.
 
Néhány napja már mi is beszámoltunk arról a sajtóhírről, miszerint a belga a Formula-E-ben köthet ki, s ez hétfő délelőtt megerősítést is nyert: Vandoorne az elektromos sorozathoz újonnan csatlakozó, Mercedes-kötődésű HWA színeiben debütál majd a 2018/2019-es szezonban, méghozzá a már korábban bejelentett Gary Paffett oldalán, aki tegnap óta immár kétszeres DTM-bajnoknak mondhatja magát.
 
Vandoorne leigazolásával egyébként már csak három hely kiadó a Formula-E rajtrácsán: a Dragon Racingnél nem tudni még, ki lesz a hosszabbító José María López kollégája, emellett pedig a Mahindra nem árult még el semmit a következő szezont érintő felállásukról. A további párosítások ide kattintva érhetők el.

Fotó: McLaren


Hozzászólások