Superbike

Hivatalosan is lehullt a lepel a Ducati Panigale V4 R-ről

Vasárnap este több új modell mellett azt a gépet is bemutatta a bolognai gyártó, amellyel jövőre fel szeretnék venni a versenyt Jonathan Rea-vel és a Kawasakival a Superbike-vb-n.
Imádod az autó-motorsportokat? Újságírói ambícióid vannak? Ha úgy érzed, ezek igazak rád vagy csak szeretnél a P1race.hu csapatának tagja lenni, ne habozz: ki tudja, lehet, hogy Te vagy az, akit keresünk. Részletek ide kattintva.

Bár néhány bemutatón már megcsodálhatta a nagyközönség – Michele Pirro például a Brit Superbike szezonzáróján tett meg vele demonstrációs köröket –, hivatalosan csak vasárnap este mutatkozott be a Ducati Panigale V4, amelyet jövőre többek között a Superbike-világbajnokságon is láthatunk Chaz Daviesszel és Alvaro Bautistával a nyeregben.

Az új motort nem titkoltan a MotoGP-ben egyre sikeresebb Desmosedici ihlette, s ez nemcsak a blokkban nyilvánul meg, hanem például az apró karbonszárnyacskák megjelenésében is. Az utcai 1103 köbcentis Desmosedici Stradale erőforrást egy 998 köbcentis váltotta fel, hogy megfeleljen a Superbike-vb technikai előírásainak, 221 lóerőjével pedig ez a Ducati eddigi legerősebb gépe.

November 14-én és 15-én a Motorland Aragón versenypályán pedig első ízben láthatjuk éles teszten is a Panigale V4 R-et – addig is mutatunk néhány fotót a motorról és a vasárnap esti leleplezésről:

Fotó: Ducati Corse


Hozzászólások